1.ماتىريالى:غولپىياز،قۇناق كونسىېرۋادىن بىر قۇتا،ئاناربىر دانە،سۇماي، تۇز ،شېكەر،ئاق ئاچچقسۇ،
كۈنجۈت مېيى قاتارلىقلار.
2.تەييارلاش ئۇسۇلى:قۇناقنى سۈيدىن ئايرىپ،ئانار ئۇرۇقنى تەييارلىۋالىمىز،غولپىيازنى دانچە قىلىپ توغرايمىز.
3.ئېتىش ئۇسۇلى: قۇناقنى بىر قېتىم قاينىتىپ سۈزۋالغاندىن كىيىن،قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ غولپىيازنى سېلىپ
ئۈستگە، تەييارلىۋالغان خۇرۇچلارنى تۆكۆپ تۇز،شېكەر،ئاق ئاچچقسۇ بىرىپ،ئىككى ئۆرۈپ ئازراق كۈنجۈت مېيى
تېمىتىپ بىزەلگەن تەخسگە ئۇسۇپ بەرسەك بولدۇ.
4.ئالاھىدلكى:رەڭدار نەپىس بۇلۇپ،ماتىرييالارنىڭ بەدەنگە بولغان ئۇزۇقلۇق قممتى ئالاھدە زور،،
