ئىلمى تەتقىقاتلاردا بايقىلىشىچە ئالما شەربىتىنىڭ سىنىك كەملىك كېسىلىگە گىرىپتار بولغان كىشىلەرنى
داۋالاشتىكى ئۇنۇمى ياخشى ئىكەن . مەزى بېزى سۇيۇقلىقى تەركىبىدە بەلگىلىك مىقداردا باكتىىريىگە
قارشى تۇرغۇچى فاكتۇر بۇلۇپ ئاساسلىق تەركىبى سىنىكتىن تەشكىل تاپىدۇ مەزىبېزى ياللۇغىغا گىرىپتار
بولغانلارنىڭ بەدىنىدە سىنىك مىقدارى كۇرىنەرلىك توۋەنلەپ كىتىدۇ. سىنىك تەركىبلىك دۇرا بىلەن
داۋالىنىش ئۇسۇلىغا سېلىشتۇرغاندا دائىم ئالمىنى ئىستىماك قىلىشنىڭ ئۇنۇمى تېخىمۇ ياخشى ھەم
بىخەتەر بۇلۇپ ئاسان ھەزىم بۇلىدۇ .
ئالمىنى دائىم ئىستىمال قىلىپ بەرسە داۋالاش ئۇنۇمى شۇنچە ياخشى بۇلىدۇ
ئېغىر تىپتىكى سۇزۇلما مەزى بېزى ياللۇغى بىمارلىرى ئالمىنى ئۇزۇلدۇرمەي يەپ بەرسە ئۇنۇمى
ياخشى بۇلىدۇ .

مەنبە :شىنجاڭ پەن تېخنىكا گېزىتى