oznur.cn abduheni
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 70
يازما سانى : 1874
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1373(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-09-19)
ماتىريالى:قوينىڭ سۆڭەكلىك گۆشىدىن 1.2كىلوگىرام،ئاق نان بىر تال،پىياز ،سۇماي  يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،
(پەمىدۇ قىيامى) غوزەك قاقمۇچ 5تال
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز ،شاكال بەدىيان ،زەنجىۋىل،زىرە،يۇمغاقسۇت،
تەييارلاش :سوڭەكلىك گۆشنى ياڭاق چوڭلىقىدا پارچىلاپ.يۇقىرى بېسىملىق قازاندا 13مىنۇت،ئادەتتىكى
قازاندا 1سائەت پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز

.زەنجىۋىل ،پىيازنى نىپىز يالپاق توغرايمىز،يۇمغاڭسۇتنى كالتا-كالتا توغرايمىز .ناننى سەككىز پارچە قىلىپ
تەخسىگە قۇيۇپ ئازراق زىرە سىپىپ تەييارلاپ قۇيىمىز .

قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا ئازراق كەم بىر چۇمۇچ ماي قۇيۇپ قىزىغاندا پىياز،زەنجىۋىل،شاكال بەدىيان
يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ ،غوزەك قاقمۇچ،سېلىپ قورۇپ گوشنى سېلىپ تۇز ئاقمۇچ سېلىپ گوش چىلاشقۇدەك
شورپا (سۇ) قۇيۇپ 3مىنۇت بوش ئوتتا دۇملەپ گوشى يۇمشاق پىشقاندا تۇز تەمىنى تېتىپ تەييارلانغان
تەخسىگە ئۇسۇپ ،(ئۇستىگە يۇمغاقسۇت سىپىپ) ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.


ئالاھىدىلىكى:تەبىئىتى قۇرۇق ئىسسىق ،شەكلى كوركەم ،گۆشى يۇمشاق ،مەزلىك،نان بىلەن بىرگە
ئىستىمال قىلىنسا يىيىشلىك بۇلىدۇ. مىھمان كۇتۇش ۋە ئائىلىلەردە تەييارلاشقا قولايلىق .
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-05-16 13:14 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » قوي گۆشى قورىمىلارنى تەييارلاش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/