oznur.cn vip
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 72
يازما سانى : 1888
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1394(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

باشقۇرۇش ئەسكەرىتمىسى :
بۇ يازمىنى ئاشپەز ئىلگىرلەتتى .(2011-06-16)
ماتىريالى؛قېرىن قۇلاق(مۇر)30گىرام،گوش200گىرام،كوكمۇچ،قىزىلمۇچ،بىرتالدىن
غۈلپىياز،سامساق،زەنجىۋىل
تەم خۇرىچلىرى؛تۇز،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن تۇخۇم1دانە،كىراخمال، كۇنجۇت مېيى
تەييارلاش ئۇسۇلى؛قېرىن قۇلاقنى بىر قاچىغا سېلىپ قايناقسۇغا چىلاپ قۇيىمىز
گوشنى 2سانتىمىتىر چوڭلىقتا نىپىز توغراپ بىر قاچىغا سېلىپ ؛تۇز،ئاقمۇچ،كاۋۋاچىن
كىراخمال تۇخۇم زەنجىۋىل سۇيى قۇيۇپ تەملەندۇروپ قۇيىمىز كوكمۇچ،قىزىلمۇچلارنى
گوش چوڭلىقىدا توغرايمىز، غۈلپىياز،سامساق،زەنجىۋىللەرنى ئۇششاق توغرايمىز
قۇرۇش ئۇسۇلى؛قازانغا 3چۇمۇچ ماي قۇيۇپ قىزىغاندا گوشنى سېلىپ قۇرۇپ،مايدىن
ئوتكۇزىمىز،قازاندا ئازراق ماي قالدۇرۇپ غۈلپىياز،سامساق،زەنجىۋىللارنى سېلىپ
گوش، قىرىن قۇلاق كوكمۇچ،قىزىلمۇچلارنى سېلىپ قۇرۇپ تۇز سېلىپ يېرىم
چۇمۇچ سۇ قۇيۇپ تۇز تەمىنى تېتىپ ئازراق كۇنجۇت مېيى تېمىتىپ تەخسىگە ئۇسىمىز

ھازىرقى زامان مىدىتسىنا ئىلمىدا قارا مورنى ئاسپىلىن ئورنىدا ئشلىتىشكەبۇلدىغانلىقى
ئسپاتلانغان قارا مورنى كۇنىگە 10-15گرام ئستىمال قىلىپ بەرگەندە ئېھتىياجلىق
بولغان ۋىتامىن مادىلىرىنىڭ ئنتايىنب مول بۇلدىغانلىقىنى بۇلۇپمۇ ئوپراتسىيەدىن
ئەزا كۇچۇرگەندە يەكلەش ئالامەتلىرىگە ئا لاھىدە ئۇنۇم بىرىدىغانلىقى ئسپاتلانغان
ئاسپىلىننى كوپ ئستىمال قىلغاندا دۇرىغا كۇنۇپ خۇمار قىلىش ۋە دېۋەڭلىكنى
كەلتۇرۇپ چىقىرىدۇ
مەنبە قۇرىمىلار ئۇزەم پايدىلىق تەرىپى ئويغۇر تائاملىرى قامۇسى
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+20(بودەك) مەن ئەڭ ئامر ..
  • مۇنبەرپۇلى:+5(admin) ئەزارلارنىڭ ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-02-13 12:16 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    118
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 32 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن بەك ئامراق قورۇما بۇ. لېكىن ئۆزۈم ھىچ ياخشى قورۇيالمايمەن،ئەمدى مۇشۇ ئۇسۇل بىلەن ئېتىپ  كۆرەي .سىزگە كۆپ رەخمەت ئۇستام .
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-23 23:22 | 新疆哈密地区

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 118 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » كالا گۆشى قورىمىلارنى تەييارلاش
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


    '; ShowAd(); /**/