ماتىريالى:كۆممەقوناق ئۇنى،قوي گۈشى،پىياز،چامغۇر تۇز، سۇ قاتارلىقلار
تەييارلاش ئۇسۇلى:قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا گوش ،پىياز،چامغۇرنى سېلىپ بوش ئوتتا قاينىتىپ
تۇز سېلىپ تەمىنى تېتىپ،قوناق ئۇنىنى چېچىلدۇرۇپ بىر تەرەپتىن قازانغا سالغاچ يەنە بىر تەرەپتىن
چۇكىدا(چولغۇچ)ئارلاشتۇرۇپ مۇنەكلەشتۇرۇپ قويماي قوناق ئۇنىنى قازانغا سېلىپ ئارلاشتۇرۇپ
قۇيۇقلاشقاندا 10~15مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىپ (بوش ئوتتا) قاچىغا ئۇسۇپ ئىستىمال قىلساق بۇلىدۇ.
خۇسۇسىيىتى:ئاشقازان ئۇچەينى ئۇزۇقلاندۇرۇش،ئۇمۇمى بەدەندىكى قان تۇمۇرلارنى كېڭەيتىش ،قان
ئايلىنىشنى ياخشىلاش،قاندىكى ماينى توۋەنلىتىش خۇسۇسىيىتى بار .
شىپالىق رۇلى:قان تۇمۇرلاردىكى ماينى ھەيدەيدۇ،قان بېسىمىنى چۇشىرىدۇ،ئۇيقۇنى ياخشىلايدۇ.[ بۇ يازماشىرىنتەرپىدىن2009-05-11 17:19دە قايتا تەھر ]