تەييارلاش ئۇسۇلى ؛ باچكا 2دانە پاكىز يۇيۇپ تەييارلايمىز. زەنجىۋىل بەشمەرەك بارماقچىلىك چوڭ چوڭ قىلىپ توغرايمىز. نوقۇت مۇۋاپىق مىقداردا. شىئاڭسەي يەنى يۇمغاقسۈت مۇۋاپىق مىقداردا يۇيۇپ ئۇششاق چانايمىز . تۇز مۇۋاپىق مىقداردا ، ئارپا تېتىتقۇسى بىر قۇشۇق . قارا مۇچ ، ئاق مۇچ ، زېرە بۇئۈچىنى مۇۋاپىق مىقداردا تەڭشەيمىز .
ماتىرىياللار نى تەييارلاپ بولغاندىن كىيىن قازانغا سۇ قۇيۇپ باچكا گۆشىنى سالىمىز . ئاندىن توغراپ قويغان زەنجىۋىلنى سېلىپ نورمال ئوتتا باچكا پىشقۇچە قاينىتىمىز. باچكا پىشقاندا تۇز تەمىنى ياخشى تېتىپ ئارپا تېتىتقۇسىنى سالىمىز. ئاندىن قاچىغا ئۇسۇپ تەڭشەلگەن قارا مۇچ، ئاق مۇچ ، زىرىنى ئازراق سىپىمىز .ئاندىن چاناپ قويۇلغان شاڭسەينى سېلىپ ئېستىمال قىلساق بولىدۇ . باچكا گۆشىنى پۇشۇرغاندا يۇقىرى بېسېملىق قازاندا پۇشۇرساق باچكا گۆشى يۇمشاق پىشىدۇ.
قېنى دوسلا ئېتىپ بېقىڭلا .ئېتەلمايمىز دەيدىغانلا ئۈرۈمچىدە بولساڭلا ماي گۈلى پولوخانىسىغا ، خوتەندە بولساڭلا خان ئوردا ئالاھىدە تائاملىرى تاماقخانىسىغا بېرىپ تېتىپ باققايسىلە . قىلالمىساڭلا مەن سىلەگە ئۆگۈتۈپ قوياي . چ چ 408270963 تېلفون 13779299221
تېما يوللغاندا ئامال بولسا رەسىمىنى بىرگە يوللاپ قۇيۇڭ.
[ بۇ يازماناۋاتتەرپىدىن2010-08-04 10:34دە قايتا تەھر ]