ماتىريال:بەرەنكە2دانە،قىزىل مۇچ1تال،كوك مۇچ1تال ،ئاچىقسۇ، سۇماي
غۇل پىياز،سامساق،زەنجىۋىل.تۇز
تەييارلاش؛بەرەنكىنى پاكىز ئادالاپ سەرەڭگە تېلىدەك تەكشى توغراپ سۇغا
چىلاپ قۇيىمىز،كوكمۇچ،قىزىلمۇچنىمۇ ئنچىكە توغراپ، غۇل پىياز،سامساق
،زەنجىۋىللەرنى،ئۇششاق توغراپ تەييارلىۋالىمىز.
قۇرۇش ئۇسۇلى؛توغرالغان بەرەبكىنى3قېتىم يۇيۇپ قازانغا سۇقۇيۇپ بەرەنكىنى
سېلىپ قاينىتىمىز چالا پىشۇرۇپ سۇزىۋالىمىز،
قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ ماي قىزىغانداغۇل پىياز،سامساق،زەنجىۋىلنى سېلىپ
قۇرۇپ تەييارلانغان بەرەنكە،كوكمۇچ،قىزىلمۇچنىمۇسېلېپ قۇرۇيمىز مۇۋاپىق
مىقداردا تۇز سېلىپ ئازراق سۇقۇيۇپ پىشاندا تەمىنى تېتىپ تەييارلايمىز
ئەسكەرتمە؛ئاچچىق چۇچۇك يىمەكچى بولسىڭىز قۇرىتىلغان قىزىلمۇچ سېلىپ
قۇرىسىڭىزمۇ بۇلىدۇ،تېتىتقۇ(ۋىجىڭ،جىجىفىن)سېلىپ قۇرىسىىڭىزمۇ بۇلىدۇ
لىكىن ۋىجىڭنىڭ پايدىلىق ۋەزىيانلىق تەرەپلىرى بار
پايدىلىق تەرىپى؛تاماقنىڭ ھەزەم بۇلىشىنى ياخشىلايدۇ،مىزلىك تەم كىرگۇزىدۇ
زىيانلىق تەرىوى؛ئاستا خارەكتىرلىك دېۋەڭلىكنى كەلتۇرۇپ چىقىرىدۇ
شۇڭا ئائىلىدە ئشلىتىش ھاجەتسىز
