بۇ قوشۇمچىلار سېلىنمىغان تۇخۇم شورپىسى

بۇ پەمىدۇر تۇخۇم شورپىسى

بۇ قوشۇمچىلار سېلىنغان تۇخۇم شورپىسى

خۇرۇچلىرى : يېڭى تۇخۇمدىن ئۈچ دانە ، شورپىدىن ئىككى كىلوگرام ، كراخمالدىن بەش گرام ، پالەكتىن بىر تۈپ ، قىزىلمۇچتىن بىر تال ، يۈمغاقسۈتتىن ئىككى تۈپ ، ئاقمۇچ ، تۇز ، تېتىتقۇ ، پىياز ، كۈنجۈت يېغى ، جىياڭيۇ قاتارلىقلاردىن مۇۋاپىق مىقداردا .
ئېتىش ئۇسۇلى : 1 . قازانغا شورپا قۇيۇپ قاينىتىپ ، تۇز ، ئاقمۇچ ، كراخمال سېلىپ تەييارلايمىز .
2 . تۇخۇمنى بىر قاچىغا چېقىپ ئۇزاق قۇچۇپ ، قايناۋاتقان شورپىغا يېيىلدۇرۇپ قۇيىمىز .
3 . تۇخۇم ياپىراقچىلىرى لەيلەپ چىققان ھامان كۆپۈكىنى ئېلېۋېتىپ ، بىر نەچچە تامچە جىياڭيۇ ، تېتىتقۇ ، توغرالغان پالەك ، يۈمغاقسۈت ، پىياز ، ئىككى تڭغرام قىزىلمۇچ سېلىپ تەمىنى قايتا تەڭشەپ ، قاچىغا ئۇسۇپ ئۈستىگە ئۈچ تامچە كۈنجۈت يېغى تېمىتىپ قويساق بولىدۇ .
تەسىرى : ئاقسىل تولۇقلايدۇ . بۇ شورپا قېرى ، ئاجىز ، كېسەلچان كىشىلەرنىڭ ئىستىمال قىلىشىغا ماس كېلىدۇ .
تەبىئىيىتى : مۆتىدىل
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2009-05-18 21:22دە قايتا تەھ ]