hantagri illikdunya.biz sohpat
  • «
  • 1
  • 2
  • »
  • Pages: 1/2     Go
107
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 11 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەسسالام مۇنبەرداشلار بۈگۈن يەنە سىلەرنى ئاۋارە قىلاي دەپ كەلدىم . ئالدىنقى تىمامدا ئۈگرە  ئىتىش ئۇسۇلىنى سورىغان مۇنبەرداشلار شۇنداق قانائەتلىنەرلىك جاۋاپ بىرىپتۇ بەك خۇرسەن بۇلدۇم.

<<تۇز>> دىگەن تورداشنىڭ دەپ بەرگىنى بويىچە ئۈگرىنى ئەتتىم .. لىكىن خمىرنى ئوبدان يۇغۇرالماپتىمەن .. پەقەت سۇ بىلەن ئۇنلا باشقا ھىچقانداق نەرسە سالماي يۇغۇرۇپتىمەن ..ھا ھا ... ئىشقىلىپ سىرىتتىن قارىغاندا خمىرغا ئوخشىدى ...

بۈگۈن سىلەردىن خمىرنى قانداق يۇغۇرۇشنى ئۈگۈنەي دەپ كەلدىم... تەلىم بەرسەڭلار.... ھەممىڭلارغا رەھمەت....
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+10(ئاشپەز) ئەزارلارنىڭ ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-04-19 14:22 | 新疆 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 107 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    ئاشپەز
    ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


    UID نۇمۇرى : 2
    نادىر تېما : 67
    يازما سانى : 1730
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 1160(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    خېمىر يۇغۇرۇش ھەر بىر خىل تائام تەييارلاش ئۇچۇن ئوخشىمىغان ئۇسۇلدا
    ئوخشىمايدىغان ماتىرياللاردا يۇغىرىلىدۇ :
    1-ئۇگرىگە خېمىر يۇغۇرۇشتا تۇز تەمى كۇچلۇكرەك خېمىر چىڭراق يۇغۇرىلىدۇ
    شارائىت يار بەرسە سۇ قوشماي تۇخۇمدا يۇغۇرسا تېخمۇ ياخشى بۇلىدۇ
    ئۇزۇقلۇق قىممىتىمۇ ئاشىدۇ.
    بۇئۇسۇلدا پىتىر مانتا ،چوچۇرە جۇۋاۋا قاتارلىق تائاملارنى تەييارلاشتا قوللانساق
    بۇلىدۇ  ئۇگرىدىن باشقىسىغا سۇ ئارلاشتۇرۇپ يۇغۇرۇڭ
    2-لەغمەنگە خېمىر يۇغۇرۇشتا تۇز تەمى مۇۋاپىق (ئادەتتىكى چاغلاردا)يازكۇنلىرى
    چىڭراق تۇز تەمىنى ئازراق كۇچلۇك يۇغۇرىمىز .قىش كۇنلىرى تۇز تەمىنى ئازراق
    ئاجىز سەل بوشراق يۇغىرىمىز  لەغمەننىڭ  چوپلىرىنىڭ ئىنچىكى سۇپىتلىك بۇلۇشى
    ئۇچۇن ئەڭ مۇھىمى خېمىرنىڭ ئىلاستىلىكى يۇقىرى بۇلۇشى ئۇچۇن ئۇبدان  پۇيپۇلاش
    (سۇبىلەن ئۇننى تەكشى ئارلاشتۇرۇش كورسىتىلىدۇ) ئۇبدان ئىشلەش(خېمىر پارقىراق
    ھالەتكە كىلىپ ئۇششاقشارچىلار پەيدا بۇلۇدۇ) مۇھىم نوقتا
    بۇيۇغۇرۇش ئۇسۇلىنى لەغمەن ،سومەن،ئۇزۇپ تاشلاپ سۇيۇق ئاش قاتارلىق تاماقلارغاقوللانسا بۇلىدۇ
    3-مانتا بۇ خېمىر يۇغۇرۇشتا ئەڭ ئاسان بۇلۇپ تۇز قۇيماي پەقەت سۇ، ئۇن خېمىر تۇرۇچ
    نى ئارلاشتۇرساقلا  بۇلىدۇ ئىشلاش ھاجەتسىز 
     
    مەن بۇنى 13 يىل بۇرۇن ئەڭ دەسلەپتە ئۇستام ئوگەتكەن تۇنجى خېمىر يۇغۇرۇشنى بولاق مانتا خېمىر يۇغۇرۇشتىن باشلىغان
    بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • شۆھرىتى:+10(axtuzi)
  • udum
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-19 15:49 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    پارلاق
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 446 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مانا ئەمدى خىمىر يۇغۇرۇشنىما ئۆگىنۋالدىڭىز ،ئەمدى قىلغان تامىقىڭىزنى ئۆيدىكىلەر تالىشىپ يەيدىغان بولدى،سىز نىڭ داۋاملىق بىلمىگەن يەرلىرىڭىزنى ئاشپەز مۇنبىرىدىن سورىشىڭىز نى ئۈمۈد قىلمەن،سىز گە ھەم باھارلىق ئاشپەز مۇنبىرىگە كىرگەن مۇنبەرداشلار ھەم مىھمانلارغا،بىلمىگەننى بىلدۈرۈپ قويۇش بىزنىڭ مەجبوريىتىمىز.
    http://bilimzar.com
    چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-19 18:56 | 新疆哈密地区

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پارلاق ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    107
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 11 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ھەممىڭلارغا كۆپ رەھمەت..

    راسىت گەپنى قىلسام مەن قانچىلىك ئۇنغا قانچىلىك تۇز سىلىشنى ئۇقمايمەن. ھەرقىتىم خمىر يۇغۇرۇشقا تۇتۇش قىلغاندا،بىرقانچە قىتىم خمىر يۇغۇرۇش جەريانىدا ئۈلچەم قىلىۋالغان بىر ئىستاكان ۋە دىسىم بار .. 2 كىشىلىك خمىر .. پەقەت شۇ ئۆلچەمنىلا بىلەن 2 كىشىلىك خمىرغا قانچلىك تۇز سىلىشنى بىلمەيدىكەنمەن...    ھەي بەك سەت بولدى..
    چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-19 21:19 | 新疆

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 107 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    107
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 11 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    باياتىن 2 كىشىلىك خمىرغا بىر قوشۇق تۇز قۇشۇپ خىمىر يۇغۇرغانتىم .. ئۇ خمىرنىڭ چىڭلىقى ئەيھانناس.. تۆموردەكلا بوپكەتتى. سۇنىمۇ بۇرۇنقىدن خىلى كۆپ ئىشلىتىۋەتتىم بولمىسا.... بۇ زادى نىمىنىڭ سەۋەبى ... تۇز جىقمۇ؟
    چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-20 00:33 | 新疆

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 107 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    dina
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 3 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-20 16:48 | 新疆克拉玛依市

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( dina ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    پولو
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 140
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 98
    شۆھرىتى: 1195 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 1300 دوللار
    تۆھپە: 103 ھەسسە
    ياخشى باھا: 122 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 22(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-03-26
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-03-10
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    تىرىشسىڭىز ،تەۋەككۈل قىلسىڭىز ،زىرىكمىسىڭىز  نىمە ئىشلار باش ئەگمەيدۇ..
    چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-21 16:43 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پولو ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    axtuzi
    باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

    دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


    UID نۇمۇرى : 64
    نادىر تېما : 36
    يازما سانى : 2774
    شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
    تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
    ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 810(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    ئويمان  كۆلچەك  ياسايسىز، ئۇننى  تۆكۈپ  ئەنبەلگە  ،
    سۇ  باشلايسىز  دەريادىن  قارىماستىن  خەتەرگە ؛
    تۇز  سېلىشنى  ئۇنتۇماڭ ، كەلكۈن  بېسىپ  كېتىدۇ ؛
    چەيلىسىڭىز  بىر  ھازا  ، خېمىر  دىگەن  پۈتۈدۇ .
    خېمىرلارنىڭ  تۈرلىرى  پېتىر  خېمىر ، بولدۇرۇق ،
    تۇخۇم ،  مايلىق ،  كراخمال  خېمىرىمۇ  ھەم  تولۇق ،
    يوۋاش  قىزدەك  گەپ  ئاڭلا ،كۆپ ئەيلەنگەن  خېمىرلار ،
    كۈچلىرىڭنى  چىقىرىپ  قاتلىرىنى  ھىمىرلا ،
    شۇنداق  قىلساڭ  خېمىرنىڭ  تەم - لەززىتى  بولىدۇ ؛
    مىھمانلىرىڭ  دۇئا  قىپ  ھۆرمەت  - ئىززەت  سۇنىدۇ  !
    شۇنداق  قىلىپ  مەن  ئەمدى  بۇ  قوشاقنى  توختاتتىم ،
    تۇز  ، لازىسى ئاشمىسا دەۋەر  ئاشنى ئوخشاتتىم  !
    نا  ئۇستىلار  ھەر  دائىم  تۇز  ، لازىغا  زورلايدۇ ،
    ماتېريالنىڭ  مەززىلىك  تەملىرىنى  خورلايدۇ  !
    بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • ياخشى باھا:+5(ئاشپەز) تىلى گۈزەل ئ ..
  • چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-21 19:37 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    140
    دەرىجىسى : *


    UID نۇمۇرى :
    نادىر تېما : *
    يازما سانى : *
    شۆھرىتى: * كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: * دوللار
    تۆھپە: * ھەسسە
    ياخشى باھا: 458 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:*
    ئاخىرقى كىرگىنى:*
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن ئۇستامنىڭ پىكىرىگە تامامەن قوشۇلىمەن ، قانداق يۇغۇرۇش ئاشقازىنىڭىزنىڭ كۈچىگە باغلىق
    چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-23 11:28 | 新疆哈密地区

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 140 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    Ali_Telak

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 494
    نادىر تېما : 0
    يازما سانى : 1315
    شۆھرىتى: 13315 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 22418 دوللار
    تۆھپە: 16 ھەسسە
    ياخشى باھا: 1347 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 266(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-05-08
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-25
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    بۇرۇنقى تىمىلارنى كۆرۈپ ىوش بولدۇم چۈنكى مەن ئۇخمىغان مەزمۇنلار خىلى كۆپكەن
    چوققا [9 - قەۋەت] ۋاقتى : 2010-08-01 20:01 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( Ali_Telak ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    • «
    • 1
    • 2
    • »
    • Pages: 1/2     Go
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە بۈغداي ئۇن تائاملىرىنى تەييارلاش
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا