چۆتىگەي _ جەنۇبىي شىنجاڭنىڭ تاغلىق رايۇنلىرىدىكى خەلقنىڭ ئەڭ ئەتىۋارلىق ئېسىل تائاملىرىدىن بولۇپ، ئۆيلىرىگە كەلگەن ئېزىز، قىممەتلىك، ئۇۋاتلىق، ھۆرمەتتە چوڭ كۆرىدىغان مېھمانلىرىغا ئالاھىدە ئەتىۋارلاپ ئېتىدىغان تائاملىرىدىن بىرسى بولۇپ، ئېتىش ئۇسۇلى بىر قەدەر مۇرەككەپ، لېكىن كۆپ خۇرۇچ تەلەپ قىلمەيدىغان، ئۆزگىچە تەملىك، قۈۋەتلىكڭ، سۈيۈق تاماقتۇر.
1. كېتەرلىك خۇرۇچلىرى: <10 كىشىلىك تاماق ئۆلچەم قىلىندى>
ئاق ئۇن 2 جىڭ
قوي گۆشى 2 جىڭ
ئۆرۈك قېقى 2 جىڭ (قارا يوپۇرماق ئۈرۈكىنىڭ قۇرۇتۇلغىنى)
باش پىياز ئىككى دانە
سامساق بىر باش
ئاش كۆكى بىر كىچىك باغ
2. ئېتىش ئۇسۇلى:
ئالدى بىلەن قازانغا 200 گرام سۇ ماي قۇيۇپ ياخشى قىزدۇرۇپ، ياڭاق چوڭلۇقىدا توغرالغان قوي گۆشىنى سېلىپ قىزارغىچە قورۇپ، ئۈستىگە يالپاق توغرالغان پىيازنى سېلىپ سارغايتىپ، بىر قوشۇق تۇز سېلىپ ئۈستىگە 10 چىنە ئەتراپىدا سوغۇق سۇ قۇيۇپ قاينىتىمىز، سۈيى پىشقىچە چىڭ خېمىر يۇغۇرۇپ بارماق چوڭلىقىدا قىسقا پىلتە قىلىمىز، پىلتە تىنغاندا چىلان چوڭلىقىدا ئۈزۈپ ئوتتۇرسىنى باش بارماق بىلەن بېسىپ، ئەتراپىغا گىرۋەك چىقىرىپ قۇرۇق ئۇنغا تاشلاپ تەييارلىۋالىمىز. ئاندىن ئۈرۈك قېقى (گۈلە)نى سېلىپ يەنە بىر قوشۇق تۇز سېلىپ سۈيى قىزارغىچە (گۈلە ئېزىلىپ پىشقىچە) قاينىتىپ، تەييارلىۋالغان خېمىرلارنى قازانغا سېلىپ پىشقىچە قاينىتىپ، ئۈستىگە ئۇششاق چانالغان سامساق سېلىپ چىنىلەرگە ئۇسسسۇپ ئۈستيىگە ئاش كۆكى سېلىپ داستىخانغا ئەكىلىمىز.
3. ئالاھىدىلىكى:
ئوزۇقلۇق قىممىتى يۇقۇرى، ئىچىشلىك، ئۆزگىچە تەملىك ئېسىل تاماق
مەنبە ياشلار
[ بۇ يازماnuzugumتەرپىدىن2010-12-30 05:20دە قايتا تە ]