illikdunya.biz abduheni
پالتا
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 278
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 118
شۆھرىتى: 1195 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1329 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 126 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 93(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-15
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

تېتىتقۇ بىر خىل خىمىيىلىك مادا بولۇپ ، گلۇتامىك كىسلاتانىڭ ناترىلىق تۇزىدىن ئىبارەت .گلۇتامىك كىسلاتا ئامىنو كىسلاتانىڭ بىر خىلى بۇلۇپ ،مىڭىنىڭ پائالىيىتىنى ياخشىلاش ۋە ساقلاشتا كەم بولسا بولمايدىغان بىرخل ماددا ، ئۇنىڭدىن تاشقىرى ، ئۇ قاننىڭ ئامىياكتىن زەھەرلىنىشنى توۋەنلىتىش رولىغا ئىگە،شۇڭا ئۇ روھى كېسەلەرنىڭ مەركىزى نېرۋىلىرىنى ۋە چوڭ  
مېڭە پوسلىقىنى كۈچلەندۈرۈدۇ ۋە نېرۋىسىدا كەمتۈكلۈك بولغان بالىلارنىڭ ئەقلى پائالىيىتىنى ياخشىلايدۇ.

شورپا قايناۋاتقاندا ياكى قورۇما قورىغاندا ، ئازراق تېتىتقۇ سېلىۋەتسە ئالاھىدە بىرخىل ئىشتىھا ئاچقۇچى تەم پەيدا بۇلىدۇ .
ئەمما تېتىتقۇ تەركىۋىدىكى گلۇتامىك كىسلاتاسى يۇقۇرى تېمپىراتۇرىدا ، ئۇزۇن مۇددەت تۇرغاندا پارچىلىنىپ  ئۇزۇقلۇق قىممىتىنى يۇقۇتۇدىغانلىغى ئۈچۈن مەلۇم دەرىجىدە زەھەرلىك خۇسۇسىيەت پەيدا بۇلىدىغانلىغى ئۈچۈن ،تاماق ۋە قورۇما تەيارلاپ بۇلۇپ ، ئۇسۇش ئالدىدا تېتىتقۇنى سالسا ،ئۇنىڭ بۇزۇلۇپ كىتىشى ۋە خۇسۇسىيتى ئوزگىرىپ كېتىشتىن ساقلانغىلى بۇلىدۇ.

بۇتىمىنى شىنجاڭ ياشلار - ئوسمۈرلەر نەشىرياتى نەشىر قىلغان< بىزنىڭ ئۇزۇقلىرىمىز> دىگەن كىتاپتىن كوچۈرۈپ ئالدىم
(ئاپتۇرى نېمىتۇللا ئەبەيدۇللا ھاجىم )

كام قالغان ، ئارتۇق كەتكەن جايلىرى بولسا ئۇستازلارنىڭ تەلىم بېرىشىنى سورايمەن .
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2009-04-17 23:06 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پالتا ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2810
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 816(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت  ، پايدىلىق  تېما  يوللاپسىز  ،   يەنە  يوللاپ  تۇرۇڭ !
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-17 23:16 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

intizar
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 158
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 52
شۆھرىتى: 810 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 890 دوللار
تۆھپە: 113 ھەسسە
ياخشى باھا: 89 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 15(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-03-29
ئاخىرقى كىرگىنى:2010-11-07
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بىر چاغلاردا بۇ ۋىجىڭنى < ۋاي ......... زىيانلىقكەن ......... ئىستىمال قىلسا بولمايدىكەن >
دىگەن گەپلەر چىقىپ كەتكەن ئىدى .

ھەي ........................
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-18 04:45 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( intizar ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئاشپەز
ئويغۇر تائاملىرىنى دۇنياغا يۇزلەندۇرەيلى

دەرىجىسى : مۇنبەرباشلىقى


UID نۇمۇرى : 2
نادىر تېما : 69
يازما سانى : 1780
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 1220(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-12
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-09-20
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ۋىجىڭ  (味精)


جىجىڭفىن


بۇ ئاساسلىقى مىكرو ئوگانىزىملارنىڭ ئاشلىقلارنى ئېچىتىشتىن ھاسىل
بۇلدىغان ھازىرقى زامان تەم تەڭشىگۇچى بۇلۇپ،ئاساسلىق تەركىبى ناترىي
گلوتامات،بۇئالاھىدە ئشتىھائاچقۇچى تەم پەيدا قىلىدۇ.ناترى گىلوتامات
يۇقىرى تېمپېراتۇرىدائۇزاق تۇرسا پارچىلىنىپ زەھەرلىك ماددا ھاسىل
قىلىدۇ.شۇڭا ئمكانقەدەر ئشلەتمىگەن تۇزۇك.
ئشلەتكەندە شورپا قۇرىمىلارنى
ئۆسۇش ئالدىدىلا سېلىش كېرەك ھەم ئازراق ئشلەتكەن ياخشى
،ھامىلدارلىق
مەزگىلىدىكى ئاياللارنىڭ بوۋاقلارنىڭ تامىقىغا ئشلەتمىگەن ياخشى.قان
بېسىمى يۇقىرى كىشىلەر ،ياشانغانلارمۇ ئمكانقەدەر ئشلەتمىگەن تۇزۇك.

ئۇنىڭ تەركىبىدە ناترى مىقدارى يۇقىرى بۇلۇپ قان بېسىمىنى ئۆرلىتۋېتىدۇ.
تەركىبى؛100گىرام تېتىتقۇدا 0.2گىرام سۇ،40.1گىرام ئاقسىل
0.2گىرام ياغ،26.5گىرام قەنىت،100مىللىگىرام كالىتسى،4مىللقگىرام
فوسفۇر،1.2گىرام تۇمۇر،ۋىتامىن B1،ۋىتامىنB2،ۋىتامىنppۋە ماگنىي
سىنىك،مىس،مانگان،سېلىن،قاتارلىق مىكرو ئېلمىېنىتلار بار.
udum
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-18 05:05 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئاشپەز ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

nuzugum

دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 15
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 2102
شۆھرىتى: 21484 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 26320 دوللار
تۆھپە: 123 ھەسسە
ياخشى باھا: 2485 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 387(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-13
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-13
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت  ، پايدىلىق  تېما  يوللاپسىز  ،   يەنە  يوللاپ  تۇرۇڭ !
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-18 07:42 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( nuzugum ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

پارلاق
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 446 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەخمەت سىزگە
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-19 19:46 | 新疆哈密地区

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( پارلاق ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئۆزھال0908
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 232 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت سىزگە بىلۋالدىم .
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-20 22:19 | 新疆

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئۆزھال0908 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

wujjun
دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


UID نۇمۇرى : 244
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 100
شۆھرىتى: 1015 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1110 دوللار
تۆھپە: 3 ھەسسە
ياخشى باھا: 103 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 6(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-04-11
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-04-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بىلىۋالدىم ..............
udum
چوققا [7 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-20 22:36 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( wujjun ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

168
دەرىجىسى : *


UID نۇمۇرى :
نادىر تېما : *
يازما سانى : *
شۆھرىتى: * كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: * دوللار
تۆھپە: * ھەسسە
ياخشى باھا: 14 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : (سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:*
ئاخىرقى كىرگىنى:*
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

   بىلۋالدىم، رەھمەت.
چوققا [8 - قەۋەت] ۋاقتى : 2009-04-23 02:07 | 沙特阿拉伯

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( 168 ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ساغلاملىق بىلىملىرى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا