火锅دېسە ھەممەيلەن ئامراق شۇڭا بىلگەنلىرىمنى يوللاپ تۇردۇم
خۇرچى:ھەر خىل سەي كۆكتاتلار ۋە پىشۇرۇپ يېيىشكە بولىدىغان يېمەكلىكلەر.
شورپىسىنى تەييارلاش ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن بىز بازاردىن 火锅底料،خوگو دىلىيۋنى سېتىۋالايلى ئاندىن قىزىلمۇچ، سۇڭپىياز
زەنجىۋىل، چانىغان قىزىل مۇچ ،خۇاجىياۋ يۇ ، مالا يۇ، قاتارلىقلارنى تەييارلايمىز. ئاندىن قازانغا ماي قۇيۇپ قىزىلمۇچ يەنى 朝天椒
نى سېلىپ چانىغان قىزىل مۇچنى سالىمىز . ئاندىن خوگو دىلياۋ نى سېلىپ قورىيمىز. ئاندىن شورپا قۇيۇپ ،خۇاجىياۋ يۇ ، مالا يۇ، قاتارلىقلارنى مۇۋاپىق مىقداردا قۇيىمىز. تۇز ، تۇخۇ تەملىك تېتىتقۇ، تېتىتقۇ قاتارلىقلارنى سالىمىز.بۇۋاقىتتا شورپا قىزىل ھالەتكە كېلىدۇ.
ئاندىن سۇڭپىياز زەنجىۋىل نى سېلىپ تەمىنى تېتپ باقسىڭىز بولىدۇ .ئاچچقنى خالاپ كەتمەيدىغانلار 火锅底料نىڭ ئاچچىق
ئەمەس تىپىنى تاللاپ خۇاجىياۋ يۇ ، مالا يۇ قاتارلىقلارنى سالمىسىڭىز بولىدۇ . ئاندىن قانداق كۆكتاتلارنى يېسىڭىز شۇنى
سېلىپ پىشۇرۇپ يېسىڭىز بولىدۇ.ئۆيدە ئېتىپ يېيىشكە ئەپلىك
