[attachment=1054]
ئاساسى ماتېريالى : قوي گۆشى 200 گرام ، كەرەپشىي 150 گرام
قوشۇمچە ماتېريالى : قىزىلمۇچ يېرىمتال
تەمخۇرۇچلار : تۇز ، تۇخۇم يېرم دانە ، تېتىتقۇ ، كراخمال ، توخۇ شورپىسى ، سۇ يېغى قاتارلىقلار .
تەييارلاش جەريانى :
1. گۆش ياپراقچە توغرۇلۇپ ، تۇز ، تۇخۇم ، كراخمال ئارىلاشتۇرۇپ ، مەلھەملىنىدۇ .
2. كەرەپشىي قىيپاش ئۇزۇنچاق توغرىلىدۇ ، قىزىلمۇچ كىچىك كۆز شەكلىدە توغرۇلىدۇ . ئاندىن قايناقسۇغا بېسىلىپ ، سوغسۇدا مۇزلۇتۇپ قويۇلىدۇ .
3. بىر پىيالىگە ئازمىقداردا شورپا قۇيۇپ تۇز ، تېتىتقۇ ، كىراخمال بىلەن تەمى تەڭشىلىپ قويۇلىدۇ .
4. قازانغا گۆش چىلاشقىدەك ياغ قۇيۇلۇپ ، 5 ئۈلۈش ( 150 گرادۇس ) قىززىغاندا گۆش سېلىنىپ ساغارغاندا سۈزۈۋېلىنىپ ، قۇرۇق قازانغا سېلىپ ، كەرەپشى ، قىزىلمۇچلار بىلەن ئىككى قورۇپ ئارىلاشتۇرۇپ ، تەڭشەلگەن شورپىنى قۇيۇپ ، پاقىرتىش مېيى سىپىپ ، تەخسىگە ئېلىنىدۇ .
ئالاھىدىلىكى : رەڭگى يېشىل سارغۇچ ، گۆش يۇمشاق ، كەرەپشى گىرت - گىرت ، پارقىراق ، تەمى مەززىلىك تۇزلۇق ، شورپىسىز ياغلىق بولىدۇ .
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2010-06-05 15:46دە قايتا تەھ ]