ئالما قىياملىق قاتلىما
1.ئالمىنى يۇيۇپ ، ئاقلاپ ، پارچىلاپ توغرىۋالىمىز ، ئاندىن مېۋە ئېزىش ماشىنىسىغا سېلىپ ، ئازراق سۇ قوشۇپ ئىزىپ تەييارلىۋالىمىز .
2.ئالمىنىڭ شىرنىسى بىلەن ئېتىنى ئايرىۋالىمىز ، شىرنىسىدە خېمىز يۇغۇرىمىز ، ئالما بوتقىسىغا مۇۋاپىق مىقداردا ھەسەل ۋە شېكەر قوشۇپ ئارىلاشتۇرۇپ قىيما تەييارلىۋالىمىز .
3.پوشكال ياساپ ، ئىچىگە ئالما قىيامىنى ئېلىپ تەييارلىۋالغاندىن كىيىن ، چىش كولىغۇچ بىكەن يۈزىدىن تۆشۈكچىلەرنى تېشىپ قويىمىز .
4.تەكشى قازاندا ئىككى يۈزى قىزارغۇچە پىشۇرىمىز ياكى توك قازىنىغا سېلىپ ئىككى قېتىم چىرىقى ئۆچكىچە ئۆرۈپ پىشۇرىۋېلىپ ، يەنە بەش مىنۇت دۈملىسىڭىزمۇ بولىدۇ . تامام .
تەييارلاش ئاسان ھەم يىيىشلىك پىشۇرۇق تەييار بولدى ، لەززەتلىنىپ يىيىشنى باشلاڭ ئەمدى :