ماتىريال:تۇخۇم
قوشۇمچە ماتىريال:پەمىدور،كۆك سەي
تەمى:ئاچچىق چۈچىمەل
تىتىتقۇلار:تۇز،تىتىتقۇ، قۇرۇتقان لازا،ئاچچىقسۇ، سۇڭپىياز،زەنجىۋىل،كىراقمال،ئاقمۇچ،شورپا،جاڭيۇ،گۈنجۈت مىېيى.
ئىشلەش ئۇسولى:1-قازانغا ئازراق ماي قۇيۇپ قىسقا توغرالغان،قۇرۇتقان لازىنى سىلىپ قورۇپ قىزارغاندا مۇۋاپىق مىقتاردا سۈزۈك شورپا قۇيۇپ،تۇز ،تىتىتقۇ،ئاقمۇچ،جاڭيۇ قاتارلىقلار بىلەن تەمىنى تەڭشەپ بوش ئوتتا قاينىغان دىن كىيىن ،ساپلىقنى ئوتتىن تارتىپ تۇخۇمنى ئۈستۈنگە يىيىتىپ قۇيۇپ ساپلىقنى قايتىدىن ئوتقا قۇيۇپ سۇز ئوتتا قايناپ چىققاندا ياپلاقچە تورالغان پەمىدۇرنى ،قىسقا توغرالغان كۆك سەينى ئۈستىنگە سىلىپ مۇۋاپىق مىقتار دا ئاچچىقسۇ قۇيۇپ،ئازراقگۈنجۈت مىيى تىمىتىپ مۇۋاپىق مىقتاردا كىراخمال سۈيى قۇيۇپ ئىلەشتۈرۈپ شورپا قاچىسىغا ئالساق بولدۇ.

ئالاھىدىلكى: پارقىراق مىزىلىك تەنەرقى تۆۋەن ئىچىشلىك بولدۇ.