ئاشپەز تورىدىكى تۇخۇ قوردىقى(大盘鸡)قۇرۇش ئۇسۇلىنى كۆرگەندىن كىيىن مەن ئۆزەمنىڭ ئۇسۇلىنى سۆزلەپ باقاي :
كىرەكلىك ماتىرىياللار توربەتتە دىيىلگەندەك :
http://axpaz.cn/bbs/read.php?tid-3-fpage-2.html قورۇش ئۇسۇلى : ئالدى بىلەن قازانغا موۋاپىق مىقدار دا ماي قۇيۇپ ، ماي قىزىغاندىن كىيىن توخۇنى قىزارغۇچە مايدا زالا قىلىمىز ، موۋاپىق مىقتاردا تۇز سىلىنىدۇ . گۆش قىزىرىپ بولغاندىن كىيىن گۆشنى سۇزۇپ ئىلىپ بەرەڭگە بىلەن يۇقىرى بىسىملىق قاران ياكى كۆرىغا سىلىپ بەرەڭگە پىشقۇچە قاينىتىمىز ، بۇنىڭدا بەرەڭگە ئىزىلىپ كەتمەيدۇ .
گۆش ۋە بەرەڭگە پىشقاندىن كىيىن ئۇنى چويلا بىلەن سۇزۇپ ئىلىپ قازانغا مۇۋاپىق ماي قۇيۇپ ماي قىزىغان ھامان تەييارلىۋالغان شۇنداقلا چانالغان قىزىلمۇچ ،
زەنجىۋىل،كاۋۋاچىن،شاكال بەدىيان،ئاچچىق قىزىلمۇچ،ئاقمۇچ،.تۇز،غولپىياز،بەك ئاز مىقتاردا شىكەر ، سامساقلارنى بىراقلا سىلىپ 1-2 مىنۇت ئەتىراپىدا قورۇپلا سوزىۋالغان توخۇ گۆشى ۋە بەرەڭگىنى سىلىپ بىر ئارلاشتۇرۋىتىپ توخۇ ۋە بەرەڭگىنى قاينىتىپ پىشىۇرغان شورپىلىق سۇدىن قويىىمىز شۇنىڭ بىلەن شۇنداق ئىسىل توخۇ قورۇمىسى چىقىدۇ
، بۇنى مەن ئوغۇرلۇقچە ئۇگىنۋالغان .


