oznur.cn abduheni
نائىلە

دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 3090
نادىر تېما : 8
يازما سانى : 598
شۆھرىتى: 6290 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 7161 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 736 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 201(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-17
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئاشخانىدىكى خەتەردىن نېمىلەرنى بىلىسىز؟  

تۈز تەگلىك قازان (خەتەر دەرىجىسى: 5 – دەرىجە) بۇنىڭدا تۇۋاقسىز تۈز تەگلىك قازان ئەڭ خەتەرلىك. شۇڭا ياخشىسى تۇۋاقلىق چوڭقۇرراق قازان ئىشلەتكەن ياخشى. بۇنداق قازانغا تاسادىپىي ئوت كەتسە، بىخەتەر ئوت ئۆچۈرۈش تەدبىرلىرىنى چوقۇم ئەستە تۇتۇش لازىم، يەنى ئاۋۋال گاز ئوچىقىنى ئېتىش ياكى توكنى ئۈزۈۋېتىش؛ ئاندىن ھۆللەنگەن لۆڭگە بىلەن قازاننىڭ ئاغزىنى تاكى ئوت ئۆچكىچە يېپىپ قويۇش لازىم. ئوت كەتكەن قازاننى ئاشخانىدىن ئېلىپ چىقىشقا ياكى سۇ قۇيۇشقا قەتئىي بولمايدۇ.

توڭلىتىلغان يېمەكلىكلەر (خەتەر دەرىجىسى: 4 – دەرىجە) توڭلىتىلغان يېمەكلىكلەرنى ئېرىگەن ھامان، قىسقا ۋاقىت ئىچىدە يېۋىتىش كېرەك، ئۇنى قايتىدىن توڭلاتقۇغا سېلىپ توڭلاتماسلىق لازىم. يېمەكلىك قايتا توڭلىتىلغاندىن كېيىن، ئاسانلا سالمۇنېللا باكتېرىيەسى ۋە لىسىت باكتېرىيەسىنىڭ « يېتىلىش بازىسى » غا ئايلىنىپ قالىدۇ.

مىكرو دولقۇنلۇق دوخۇپكا (خەتەر دەرىجىسى: 3 – دەرىجە) مىكرو دولقۇنلۇق دوخۇپكىدا ئېشىپ قالغان يېمەكلىكلەرنى ئىسسىتقاندا، تېمپېراتۇرا قايناش نۇقتىسىدىن ئاشقاندىن كېيىنمۇ، يېمەكلىكتە كۆپۈكچە پەيدا بولمايدۇ. شۇڭا، يېمەكلىكنى مىكرو دولقۇنلۇق دوخۇپكىدىن ئالغاندا، ئېھتىيات قىلىنمىسا، قول ھوردا ئاسانلا كۆيۈپ قالىدۇ.

توڭلاتقۇ (خەتەر دەرىجىسى: 2 – دەرىجە) توڭلاتقۇدىكى پىششىق ۋە خام يېمەكلىكلەر ئارىسىدا ئۆز – ئارا باكتېرىيە يۇقۇش ئېھتىماللىقى ئەڭ چوڭ بولىدۇ. شۇڭا، خام گۆشلەرنى ياخشى ئوراپ، توڭلىتىش قاچىسىنىڭ ئاستىغا قويۇپ، گۆشتىن سىرغىپ چىققان قاننىڭ باشقا يېمەكلىكلەرنى بۇلغاپ قويۇشىنىڭ ئالدىنى ئېلىش لازىم.

يېمەكلىك ئورالمىلىرى (خەتەر دەرىجىسى: 2 – دەرىجە) ياۋروپا ئىتتىپاقىنىڭ 2009 – يىلىدىكى بىر دوكلاتىدا كۆرسىتىلىشىچە، مۇھىتتىكى ئانىلىق ھورمون بالىلارغا، بولۇپمۇ ئوغۇل بالىلارنىڭ ساغلاملىقىغا زور خەۋپ ئېلىپ كېلىدىكەن. كۆپلىگەن يالتىراق خالتا، ئورالمىلارنىڭ تەركىبىدە ئورتوفتالىك كىسلاتا تۇزى قاتارلىق «ئانىلىق ھورمون خىمىيەلىك ماددا» لىرى، يالتىراق يېمەكلىك ئورالمىلىرى ۋە كونسېرۋا قۇتىلىرىنىڭ ئىچكى قىسمىدىكى سىرنىڭ تەركىبىدىكى قوش فىنول A راك كېسىلىنى، شۇنداقلا ئىسپېرما سانىنىڭ ئازىيىشىنى كەلتۈرۈپ چىقىرىپ، قىز – ئوغۇل تۇغۇلۇش نىسبىتىنىڭ تەڭپۇڭلۇقىنى بۇزغۇچى ئەڭ ئاساسلىق ئامىل ئىكەن.

تېما تەستىقلىغۇچى : ئاشپەز
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-09-17, 13:39

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( نائىلە )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-09-17 19:59 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( نائىلە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

تامچە
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2712
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 33
شۆھرىتى: 330 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 230 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 37 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 18(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

ئەسسالامۇئەلەيكۇم،ناھايىتىمۇ ياخشى تېما يوللاپسىز. يالتىراق يېمەكلىك ئورالمىلىرى ھازىر بەكمۇ ئومۇملىشىپ كەتتى ،بۇنىڭدىن باشقا ساقلاش ئۇسۇلى يوقمىدۇ؟
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-17 23:15 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تامچە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

خوشامەت
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 3224
نادىر تېما : 3
يازما سانى : 1215
شۆھرىتى: 12420 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 12630 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 1362 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 337(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-06-02
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

توك ئەسلىھەلىرى ئىشلىتىشتىمۇ 5مىتىر نېرى تۇرۇش كېرەكقۇ دەيمە
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-17 23:46 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( خوشامەت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ھۇزۇر
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2254
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 680
شۆھرىتى: 6860 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 7060 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 713 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 217(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-17
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

نەقىل
بۇ مەزمون2قەۋەتتىكىخوشامەتنىڭ2011-09-17 23:46دە يوللىغان يازمىسى  :
توك ئەسلىھەلىرى ئىشلىتىشتىمۇ 5مىتىر نېرى تۇرۇش كېرەكقۇ دەيمە

قۇلى يەتمىگەن يەگە خادا دىيەمدا ئاندىن.
چوققا [3 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 00:15 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ھۇزۇر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

زايىدە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 3497
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 130
شۆھرىتى: 1320 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1220 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 140 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 135(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-07-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مىنىڭ بىلىدىغانىلىرىم ئاز ئىكەن .بىلىۋالىدىم .رەخمەت.
چوققا [4 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 15:48 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( زايىدە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

ئائىيشە
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2273
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 300
شۆھرىتى: 3090 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3210 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 320 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 26(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-11
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

رەھمەت سىزگە. بىلىۋېلىشقا تىگىشلىك ساۋاتكەن.
چوققا [5 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-18 18:16 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئائىيشە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

مەمەتجان
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 3034
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 355
شۆھرىتى: 3640 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3720 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 393 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 37(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-05-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-18
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

  ناھايىتىمۇ ياخشى تېما يوللاپسىز. يالتىراق يېمەكلىك ئورالمىلىرى ھازىر بەكمۇ ئومۇملىشىپ كەتكەن رەخمەت سىزگە .  
چوققا [6 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-19 10:01 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( مەمەتجان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تۇرمۇش مەسلىھەتچىسى
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا