خۇرۇچى: ئاغىچە3تال، پەمىدۇر1تال، غولپىياز،سامساق مۇۋاپىق،تۇز. تېتىتقۇ،كۈنجۈت مېيى،
قۇرۇش ئۇسۇلى:
ئالدى بىلەن ئاغىچەنى خالىغان شەكىلدە توغرىۋالىسىز. پەمىدۇرنى گۈلىنىڭ چوڭلۇقىدا توغرايسىز.سامساق،غولپىيازلارنىمۇ مۇۋاپىق توغرايسىز،
قازانغا قازانغا ماي ياكى سۇ قۇيۇپ ئاغىچەنى بىر قېتىم ئۆتكۈزۋېتىمىز،مايدا بىر قېتىم ئۆتكۈزۋالساق سۇدا پىشۇرغانغا قارىغاندا ياخشىراق بۇلىدۇ.سۇدا پىشۇرساق،قۇرۇغاندا سۈيى كۆپ چىقۋالىدۇ،
قازانغا ماي قۇيۇپ،سامساق،غولپىيازلارنى سېلىپ،پەمىدۇرنىمۇ سېلىپ،ئۈستىگە ئاغىچەنى سېلىپ،ئىككى ئۆرۈپلا كۈنجۈت مېيدىن ئازراق تېمىتىپلا ئالساق بۇلىدۇ.
ئاستىدىكى خەنزۇچە ئېلاننى تور بېكىتىمىزنىڭ تەرەققىياتى ئۇچۇن چىكىپ قۇيۇشنى ئۇنۇتماڭ ! ئەسلى مەنبەسى ؛تائاملار مۇنبىرى

。

。
www.taamlar.com[ بۇ يازمامەمەتجان88تەرپىدىن2011-09-17 22:53دە قايتا ]