oznur.cn abduheni
تامچە
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2712
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 38
شۆھرىتى: 390 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 290 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 43 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 27(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-28
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-12
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================


تۈنۈگۈن ، بىيجىڭ شەھەرلىك يىمەكلىك بىخەتەرلىكىنى نازارەت قىلىپ كونترۇل قىلىش مەركىزىنىڭ تەجرىبىخانىسىدا ، خىزمەتچى خادىملار تەكشۈرۈشكە ئەكەلگەن ماي تۇڭىنى ئالماقتا.Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
ج خ مىنىستىرلىقى جېجىياڭ ئۆلكىسى ، شەندوڭ ئۆلكىسى قاتارلىق رايونلاردا كۆپ مىقداردىكى گۇمانلىق "يېمەكلىك ماي"ئەۋرىشكىسىنى تەكشۈرۈپ قولغا چۈشۈردى ، ھازىر بېيجىڭ شەھەرلىك يېمەكلىك بىخەتەرلىكىنى نازارەت قىلىپ كونترول قىلىش مەركىزىگە تەكشۈرۈشكە ئىلىپ بېرىلماقتا . تۈنۈگۈن ، مۇخبىرىمىز شەھەرلىك يېمەكلىك بىخەتەرلىكىنى نازارەت قىلىپ كونترول قىلىش مەركىزىگە بېرىپ ، يەر ئاستىدا ياسالغان ماينىڭ تەكشۈرۈلۈش جەريانىنى ئۇقۇشتى . Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
بىر تەرەپ قىلىش ئۆيىدە ، تېخنىك خادىملار تۈرلۈك مايلاردىن ئايرىم-ئايرىم ھالدا ئىككى قېتىم ئەۋرىشكە ئىلىپ ، ئوخشاش بولغان نومۇر قويدى ." ھەر بىرخىل مايدىن ئوخشاش ۋاقىتتا چوقۇم ئىككى قېتىم ئەۋرىشكە ئىلىپ ، ئىككى قېتىملىق تەكشۈرۈش نەتىجىسىنى سېلىشتۇرغاندىن كېيىنلا نەتىجىسى ئىشەنچلىك بولىدۇ "دېدى شەھەرلىك يېمەكلىك بىخەتەرلىكىنى نازارەت قىلىپ كونترول قىلىش مەركىزىنىڭ مۇئاۋىن مۇدىرى جاڭ ۋېي مەن.Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
مىڭلىغان ماي ئەۋرىشكىسى پروبىركىسى ئىچىدىن ، يەر ئاستىدا ياسالغان ماي ئىزىنى بايقاشتا ، "تۆت چوڭ تۈردىكى يادرولۇق كۆرسەتكۈچنى تەكشۈرۈش ئەڭ مۇھىم"، بۇ تۆت تۈرلۈك يادرولۇق كۆرسەتكۈچ بولسا ئايرىم - ئايرىم ھالدا بولى ھالقىلىق ئاروماتىك گىدروكاربونلار ، خولېستېرىن ، توك ئۆتكۈزۈشچانلىقى ۋە ئالاھىدە گېندىن تەركىب تاپىدۇ ،ئەگەر تۆت تەرەپتىن "جاھاننامە"بىلەن كۆزەتسەك ، ئوخشاش بولمىغان تەجرىبە گۇرۇپپىلىرى ئوخشاش ۋاقىتتا خىزمەت قىلىپ ، ھەر قانداق بىر كۆرسەتكۈچ تۈرىدە بىنورماللىق بولسا ، " يەر ئاستى ماينىڭ خەتىرىنىڭ زور ئىكەنلىكىنى چۈشەندۈرىدۇ "، يەنە بىر قانچە ئورۇن دەرىجە بويلاپ قايتا دەلىللەش ئۆتكىلىدىن ئۆتكەندىن كىيىن بېكىتىلىپ ، ئەڭ ئاخىرىسىدا يەر ئاستىدا ياسالغان مايغا قاچىدىغان تۆشۈك قالمايدۇ دەپ چۈشەندۈردى .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
خولېستېرىننى جاھاننامىدىن ئۆتكۈزۈش :Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
مۇخبىر بىر تەجرىبىخانىدا ، يۇقىرى ئۈنۈملۈك سۇيۇقلۇق خروماتوگرامما ماسسا سىپىكتىر ئاپپاراتىدا بىر تەرەپ قىلىپ بولغان ئون نەچچە ماي ئەۋرىشكىسىگە قارىتا خولېستېرىننى تەكشۈرۈش ئىلىپ بېرىلىۋاتقانلىقىنى كۆردى .پەن-تەتقىقات خادىملىرى ئاپپارات بىلەن ئۇلانغان كومپيۇتېر ئېكرانى ئارقىلىق ، ھەر بىر پروبىركىدىكى خولېستېرىننىڭ مىقدارىنى ھەر ۋاقىت تەكشۈرۈپ ، "ھەقىقىي يېمەكلىك ئۆسۈملۈك مېيىدا خولېستېرىن بولمايدۇ ياكى مىقدارى ئىنتايىن ئاز بولىدۇ ، ئەگەر مەلۇم بىر ماي ئەۋرىشكىسىدىكى  خولېستېرىننىڭ مىقدارى بەلگىلەنگەن نورمالىنى دائىرىدىن يۇقىرى بولسا ، بۇ مايدا يەر ئاستىدا ئىشلەنگەن ماي تەركىبى بار دەپ گۇمان قىلىشقا بولىدۇ ." دېدىEc7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
توك ئۆتكۈزۈشچانلىقىنى جاھاننامىدىن ئۆتكۈزۈش :Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
توك ئۆتكۈزۈشچانلىقىنى تەكشۈرۈپ ئۆلچەشنىڭ پرىنسىپىمۇ ئوخشايدۇ . پەن-تەتقىقات خادىملىرى تونۇشتۇرۇپ ، نورمالىنى ماي توك ئۆتكۈزمەيدۇ ، ئەمما ماي ئىچىپ قالغاندىن كىيىن ھاسىل بولغان تۈرلۈك قۇتۇپلۇق ماددىلار مايدا توك ئۆتكۈزىدۇ . يەر ئاستىدا ياسالغان ماي قايتا - قايتا چۆچۈتىلگەن ، تەركىبى مۇرەككەپ ، زور مىقداردا مېتال قالدۇق ئىئونى بولغاچقا ، توك ئۆتكۈزۈشچانلىقى نىسبەتەن يۇقىرى بولىدۇ .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
بولى ھالقىلىق ئاروماتىك گىدروكاربونلارنى جاھاننامىدىن ئۆتكۈزۈش :Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
راك پەيدا قىلغۇچى بولى ھالقىلىق ئاروماتىك گىدروكاربونلار بولسا يەر ئاستىدا ياسالغان ماينىڭ بىخەتەرلىك خەتىرى ئىچىدىكى خەتىرى ئەڭ زور زىيانلىق تەركىب .جاڭ ۋېي مىن مۇنداق دېدى . " بولى ھالقىلىق ئاروماتىك گىدروكاربونلار "تىن ئىبارەت بۇ ھالقىلىق تەكشۈرۈلىدىغان كۆرسەتكۈچ بولۇپ ، يەر ئاستى ماينى تەكشۈرۈش سىستېمىسىنى ئورنىتىش جەريانىدا ، پەن-تېخنىكا خادىملىرى مۇناسىۋەتلىك ماتېرىياللارنى كۆرگەندىن كىيىن ، يەر ئاستى ماينى ئىشلەپچىقىرىش جەريانى ۋە خەتىرىنى تەقلىدى تەسۋىرلەش ئارقىلىق بېكىتىلىدىغان بولۇپ ، 16تۈرلۈك كونكرېت تەكشۈرۈش تۈرى بولىدۇ .ئەمما بېيجىڭ رايونىدىكى يېمەكلىك ماي خەتىرىنى نازارەت قىلىپ تەكشۈرۈشتە بۇ كۆرسەتكۈچلەر تەكشۈرۈپ چىقالمىغاچقا ، تەتقىقات ئۆمىكى بۇ كۆرسەتكۈچلەرنى بېكىتىشنىڭ ئەھمىيىتىدىن گۇمانلىنىپ ، "بۇ يىل 7-ئاينىڭ ئاخىرىغا بارغاندا ئاندىن، بىز ج خ Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
مىنىستىرلىقى تەكشۈرۈشكە ئەكەلگەن تۇنجى تۈركۈمدىكى قارا ئۇۋىدىن قولغا چۈشۈرگەن ماي ئەۋرىشكىسىدىن يەر ئاستىدا ئىشلەپچىقىرىلغان ماي تەركىبى ۋە بولى ھالقىلىق ئاروماتىك گىدروكاربونلارنى تەكشۈرۈپ چىقىپ ، ئۇلارنىڭ خەتىرىنى ئىسپاتلىدۇق دېدى .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
ئالاھىدە گېننى جاھاننامىدىن ئۆتكۈزۈش :Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
بۇ تۈرلۈك تەكشۈرۈش ئەڭ قىزىقارلىق تەكشۈرۈش كۆرسەتكۈچى بولۇپ ، گۇمانلىق "يېمەكلىك ماي " ئەۋرىشكىسى ئىچىدىكى " ئالاھىدە گېن گۇرۇپپىسى " نى تېپىپ چىقىدۇ . جاڭ ۋېي مەن تونۇشتۇرۇپ ، يەر ئاستىدا ياسالغان ماي كۆپ خىل مەنبەلەردىن كەلگەن كېرەكسىز مايلارنىڭ ئارىلىشىشىدىن شەكىللىنىدىغان بولۇپ ، تەركىبىدە ھايۋانات مايلىرى بولىدۇ .شۇڭلاشقا ، پەن-تەتقىقات خادىملىرى مولېكۇلا بىئولوگىيىسىدىكى گېننى بېكىتىش پرىنسىپىغا ئاساسەن ، نۇرغۇنلىغان ئۇسۇللاردىن پايدىلىنىپ ، ئەۋرىشكە ئىچىدە ھايۋانات گىنىنىڭ بار يوقلۇقىنى ئىزدەپ ، تېپىلغان گېن بۆلەكلىرىنى رەتكە تىزىپ ، يېمەكلىك مايدا ھايۋاناتنى مەنبە قىلغان تەركىبلەرنىڭ بار يوقلۇقىغا ھۆكۈم قىلىدۇ . ج خ مىنىستىرلىقى تەكشۈرۈشكە ئىلىپ كەلگەن كۆپلىگەن ئەۋرىشكىلەر ئىچىدە ، بىز چوشقىنى مەنبە قىلغان گېن بارلىقىنى تەكشۈرۈپ چىقتۇق دېدى .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
پەردە ئارقىسىدا Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
پەن-تەتقىقات خادىملىرى قازان ئېسىپ ئەسلىدىكى يەر ئاستىدا ياسالغان ماي ئىشلەپچىقىرىشنى تەقلىدى قىلدى .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
جاڭ ۋېي مەن  ئەسلەپ ، ئۇدا " يەر ئاستىدا ياسالغان ماي " ئەۋرىشكىسىنى تاپالمىغاچقا ، پەن-تەتقىقات خادىملىرى تەجرىبىخانا سىرتىغا قازان ئېسىپ ، بازاردىن ھايۋاناتلارنىڭ ئىچكى ئەزاسى ، مايلىرىنى سېتىۋېلىپ ئەكېلىپ ، پىلتا قۇيماق ، ياڭيۇ پارچىسى بىلەن بىرلىكتە خاسىڭ مېيى ، دادۇر مېيى قاتارلىق ئادەتتىكى ئۆسۈملۈك مېيى بار قازانغا سېلىپ ،قايتا -قايتا قورۇپ ، مايدىن ئېچىق پۇراق چىققۇچە قويۇپ قويدى .ھەم سۇ بىلەن ماينى ئايرىپ ، ئىشقارلىق بور روپىسى قاتارلىق سۈمۈرۈپ يېپىشتۇرغۇچى (ئادسوربسىيە)خۇرۇچ ئارقىلىق قالدۇق ماددىلىرىنى سۈمۈرۈپ،ئاكتىپ كاربون ئارقىلىق پۇرىقىنى يوقىتىپ ، "يەر ئاستىدا ياسالغان ماي"نى يىغىش ، ئىشلەپچىقىرىشنىڭ بارلىق جەريانىنى تەقلىدى قىلدى دېدى.Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
مۇشۇنداق قايتا -قايتا تەقلىدى جەريان ئارقىلىق ، پەن-تەتقىقات خادىملىرى قايتا -قايتا تەكشۈرۈپ ، دەلىللەپ ، ئەڭ ئاخىردا ئۆسۈملۈك مېيىنىڭ دۆلەتنىڭ تازىلىق ئۆلچىمىدىن سىرت ،تۆت چوڭ تۈردىكى 20دىن ئارتۇق ئالاھىدە تەكشۈرۈش ئۆلچىمىنى تۇرغۇزۇپ ، "يەر ئاستى ماي "نىڭ ئىز دېرىكىنى قىلدى .Ec7ئىزباسار ئۇنۋىرسال تورى
بىر قاتارلىغان چەككىلەش ئارقىلىق ، تېخنىك خادىملار ھەقىقەتەن ئاز بولمىغان مەسىلىلەرنى بايقىدى .بىرىنچىدىن ، " يەر ئاستىدا ياسالغان ماي "نى بىر قانچە قېتىم بىر تەرەپ قىلىپ، يېمەكلىك ماينىڭ دۆلەت ئۆلچىمى بويىچە تەكشۈرۈش ئارقىلىق ، كۆرسەتكۈچتە ھەقىقەتەنمۇ "لاياقەتلىك مەھسۇلات " ئىكەنلىكى بېكىتىلدى .ئىككىنچىدىن ، ئادسوربسىيە خۇرۇچلىرى قاتارلىق ماتېرىياللار نىسبەتەن ئەرزان بولغاچقا ، "يەر ئاستىدا ياسالغان ماي"نى چەككىلەشتە ،ھەقىقەتنىمۇ ھەددىدىن ئارتۇق پايدا ئىلىش قىلمىشى بارلىقى بېكىتىلدى .
مەنبە:http://www.izbasar.com/news/kizzik/2011/09-15/b791a7cd86278e11e1bde209a7b5888e.htmhttp://www.izbasar.com/news/kizzik/2011/09-15/b791a7cd86278e11e1bde209a7b5888e.htm
تېما تەستىقلىغۇچى : ئاشپەز
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-09-15, 19:27

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( تامچە )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-09-15 22:35 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( تامچە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

زايىدە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 3497
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 135
شۆھرىتى: 1380 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1280 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 146 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 141(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-07-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

بۇنى مەن بۇرۇنلا ئاڭلىغان .كوچىدا سىتىلۋاتقان تۇڭلۇق مايىلارنى بەكىلا مەينەت دەپ ،مىنىڭ بىر گەنسۇلۇق خەنزۇ دوستۇم ئېيىتىپ بەرگەن ،ئەيىنى ۋاقىتتا ئىشەنمەپتكەنمەن.بىزغۇ ئۆزىمىزىنىڭ تاتقان مايىلىرىنى ئىشلتىمىز.مەن يەنە تەييار چۆپكە ئىشلەتكەن.مايىنمۇ شۇنىداق يەردىن چىقىدۇ دەپ ئاڭىلغان.تەييار چۆپىنى چىلغاندا ئۈسىتىدە بىر قەۋەت ماي يالتىراپ تۇرىدىغۇ شۇ ماي.ئامال بار تەييار چۆپ يىگەندە ئەڭ ياخشسى ئۆزىمىزنىڭ دىيارىمىزدىكى مۇسىلىمان كارخانىلىرىمىز ئىشلەپ چىقانىلىرىنى يەيىلى.ئەڭ ياخشسى يىمگەنغۇ ياخشى .
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-16 12:49 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( زايىدە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

زايىدە
دەرىجىسى : تۆھپىكار ئەزا


UID نۇمۇرى : 3497
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 135
شۆھرىتى: 1380 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 1280 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 146 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 141(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-07-08
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-11-27
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

مەنچە ئەڭ ياخىشسى تارتىقان مايىنى يىسىە بولارمىكىن ،تۇڭىدىكى مايىلارىنى پىشىقلاپ ئىشىلدۇق دەپ قويۇپ.ياماراق پىشىقلىۋىتىدىكەن ئەمەسمۇ.ئۇيغۇر كارخانىلىرىدا ئىشلەپ چىقىرىلغانلىرى بولسمۇ ئىشەنچىلكتۇ.
رۇڭگېي ئالوي مەھسۇلاتلىرىغا قىزىقامسىز!!!
چوققا [2 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-09-17 13:22 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( زايىدە ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ساغلام يىمەكلىك ساغلام ھايات
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


'; ShowAd(); /**/