نەقىل
بۇ مەزمون17قەۋەتتىكىarchaنىڭ2011-09-17 15:31دە يوللىغان يازمىسى :
بۇ تاماقنى بەزى يۇرتلاردا كۈجە ئاش دەيدۇ، بەزى يەرلەردە بولسا كوچا ئاش دەپ ئاتىشىدۇ، ئەسلى ئىسمى كۇيجا ئىكەن. بۇ تىمىدا ئېتىش ئۇسۇلىنى يوللاپتۇ، دېگەندەك كۈيجىنىڭ دەل ئۆزى شۇ، تەييار كونسىرىۋانى سېلىپ ئېتىش بەك ئاسان ئۇسۇلكەن.
بىز بۇرۇن تەييار كونسىرىۋا بولمىغاچقىمۇ ياكى تەبىئىيرەك بولسۇن دەمتۇقكىن سۈتى قاچمىغان قوناق (كۆكباش)نى ئۇۋاپ دانلىرىنى ئايرىپ تەڭلىگە سېلىپ يۇمشاق سوقۇپ سىقىپ سۈتىنى ئايرىم تىلىپلىرىنى ئايرىم ئېلىپ ئىتەتتۇق. ئۇ تېخىمۇ ئىچىشلىك بولىدۇ. ھەم سۈيى شىرنىلىك چىقىدۇ.
ھازىرقى زاماندا بۇنى مەن كۇجە دەپ قويدۇم خاپا بۇلۇشمىغايلا ئۇستاملا