كۇنجۇتلۇك موگۇ(كۇمبەدەك) قورىمىسىنى تەييارلاش
ماتىريالى:يەرلىك موگۇ(كۇمبەدەك)،كۈنجۈت،تۇخۇم،سۇماي ،پۇرچاق ئۇنى

،
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاقمۇچ، زىرە،كاۋۋاۋىچىن ئەڭ .ياخشىسى (بىرىكمە تېتىتقۇ)
تەييارلاش ئۇسۇلى:بىر قاچىغا موگۇنى قول بىلەن تىتىپ تۇخۇمدىن بىر تال چېقىپ
ئارلاشتۇرۇپ بىرىكمە تېتىتقۇ سېلىپ،ئاندىن پۇرچاق ئۇنى كۈنجۈتتىن ئازراق سېلىپ
ئارلاشتۇرۇپ تەييارلاپ قۇيىىمىز.
قورۇش ئۇسۇلى :قازانغا ماي قۇيۇپ 3-4دەرىجە قىزىغاندا موگۇنى سېلىپ سارغايتىپ
پىشۇرۇپ (يەنى سۇسىزلىنىپ قورغاق چۇرۇك ھالەتكە كەلگىچە) بېزەلگەن تەخسىگە
ئىلىپ ئىستىمال قىلىساق بولدۇ.
ئالاھىدىلىكى:رەڭگى سۈزۈك،سارغۇچ،چۈرۈك بۇلۇپ قىزلاربەك ئامراققۇ كىچىك بالىلارمۇ بەك ئامراق .
نەچچە ۋاقىتتىن خىزمەت ئالدىراشلىقى ۋە باشقا سەۋەپلەردىن تورداشلار سورىغان مەسىلىلەرگە
ۋاقتىدا جاۋاپ بىرالمەي قالدىم بۇندىن كىيىن دەل ۋاجتىدا جاۋاپ بىرىشكە تىرىشىمەن
بۇ كۇنجۇتلۇك كومبەدەك قورىمىسىنى تەييارلىغىلى تېخى 5 مىنۇتمۇ بولمىدى شۇڭا تورداشلارنىڭ
ئىسىقىدا ئېغىز تىگىپ بېقىشىنى تەكلىپ پىكىرلەرنى بىرىشىنى سورايمەن
رازى بۇلۇپ قالساڭلا ئاستىدىكى ئېلاننى بىر چىكىپ قۇياسىلە رازى بولمىغانلار 2نى چىكىپ قۇيۇڭلار