
ئالتۇن مۇما ياپىلاقمىسىنى تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. ماتىرىياللارنى ئۈستىدىكى رەسىمدەك تەييارلىۋالىمىز ، قانداق تەييار بولدىمۇ ؟ بۇ ئەلۋەتتە تەييار بولىدۇ دە ،
2. تۇخۇمنى قاچىغا چىقىپ ، ئازىراق تۇز قۇشۇپ ئىلەشتۈرىمىز ، جىڭمۇنى تەخمىنەن 1 سانتىمېتىر قىلىنلىقتا ياپىلاقلاپ توغرايمىز .
3. جىڭمۇما ياپىلاقمىسىنى بايا چىقىپ تەييارلىۋالغان توخۇمغا بىر نەچچە سىكۇنت چىلاپ قۇيۇيىمىز .

4. تاۋا قازانغا مۇۋاپىق مىقداردا سالات مېيى قۇيۇپ ، مۇما ياپىلاقمىسىنى سالىمىز .
5. ئوت كۈچنى ئادەتتە ئۇتتۇرھال ، بۇش ھالەتتە تەڭشەپ ، ئىككى يۈزىنى قىزارغىچە مايدا پۇشۇرىمىز .
6. پىشقاندىن كىيىن مەزە قىلىپ يىسەكلا بولىدۇ . ئۇكەي تۈگدى.
