]
ئىتالىيە چۆپىنى ئىتىش ئۇسۇلى :
1 . پەمىدۇر ، باش پىياز ، سەۋزىلەرنى چاقماق (丁) شەكىلىدە تۆت چاسا قىلىپ تۇغرايمىز .
2 . قازانغا زەيتۇن مېيى قۇيىمىز ، قازان قىزىغاندىن كىيىن پۇراقلىق يۇپۇرماقنى سالىمىز ، سامساقنى سىلىپ تەمى چىققۇچە قۇرۇيمىز .
3 . باش پىياز ، سەۋزە ، كالا گۆشى قىيمىسىنى سىلىپ ئۆرۈيمىز .
4. ئاخىردا پەمىدۇرنى سالىمىز ، قىزىل ھاراق ، قارىمۇچ تالقىنى ، پەمىدۇر سائۇسې ، تۇز قۇشىمىز ، يەنە كەينىدىن مۇۋاپپىق مىقداردا سۇ قۇيىمىز .
5. تۇۋاقنى يىپىپ تەخمىنەن 30 مىنۇت ئەتراپىدا قاينىمىز ، سېرىق ماينى سىلىپ ئىلەشتۈرىمىزۋە ئوتنى ئۆچۈرىمىز .
6. باشقا قازانغا سۇ قۇيۇپ، بىر نەچچە تېمىم زەيتۇن مېيى تېمىتىمىز ،قازان قاينىغاندىن كىيىن ، ئىتالىيە چۆپىنى سېلىپ پۇشۇرىمىز .
7. قايناپ پىشقان ئىتالىيە چۆپىنى سۈزۈپ ، سۇغۇق سۇدا چايقايمىز ، ئاسانمىكەن !
