سۇ چامغۇرى قۇرمىسى قۇرۇش ئۇسۇلى ( 大头菜小炒 )
[attachment=6682]
1. ئاۋال گىرتنى ئادالاپ ھور قازانغا سىلىپ دۈملەڭ . 2 . گىرتنى ئىلىپ سۇۋىتىڭ .
3. سۇ چامغۇرىنى پاكىز يۇيۇڭ . 4 . سۇ چامغۇرىنى ئىنچىكە چاقماق شەكىلىدە تۇغراڭ .
5. رەڭلىك لازىلارنى ئاستىدىكى رەسىمدىكىدەك تۇغراڭ . 6 . پۇراقلىق قۇرتۇلغان دۇفۇ قىقى ، بەلكىم بەزىلەر كۆرۈپ باقمىغان بۇلۇشى مۇمكىن ، ئاستىدىكى رەسىمدىكىدەك :
7. قازان قىزىغاندا ، ياغ قۇيۇڭ . 8. ئاۋال سۇ چامغۇرنى سىلىپ پۇراق چىققىچە قۇرۇڭ . 9. قۇرتۇلغان دۇفۇ قىقىنى سىلىڭ .

10. دۈملەنگەن گىرتنى سالىسىز . 11. ئاز مىقداردا تۇز سالىسىز . 12. ئۈچ قۇشۇق سۇ قۇيۇپ ئىلەشتۈرىسىز .
13. رەڭلىك لازا تۇغرالمىلىرىنى سالىسىز . 14. ئازىراق كۈنجۈت يېغى تىمىتىسىز . 15. مۇۋاپپىق مىقداردا تۇخۇ تەم جەۋھىرى تالقىنىدىن سىلۋەتسىڭىز تىخمۇ تەملىك بولىدۇ .
سىلىپ بولدىڭىز ، ياخشى ، تەييار بولدى ، قاچىغا ئۇسۇپ مىھمانلارنىڭ ئالدىغا كەلتۈرۇڭ !
大头菜 نى تەجىمە قىلىشتا سەل قىينالدىم ، بۇنى ئۇيغۇرچە ( سۇ چامغۇرى ، تۈگنەك يىلتىزلىق قىچا ، تۈگۈنچە قىچا ) دەپ تەرجىمە قىلىندىكەن .
ئادەتتىمۇ دا تو سەي دەپ ئىلىۋىرىمىزغۇ شۇنداقمۇ .