كالا گۈش تەملىك پۇرچاق قىزىلمۇچ مۇرابباسىدا قورۇلغان لەمپۇڭ
ماتىرىيالى :
لەمپۇڭ 400 گىرام ، كۆكمۇچ 1 تال ، قىزىل مۇچ يېرىم تال ، سامساق ، زەنجىۋىل ، غولپىياز مۇۋاپىق مىقداردا .
خۇرۇچلىرى :
تۇز ،كالا گۈش تەملىك پۇرچاق قىزىلمۇچ مۇرابباسى، توخۇ تەملىك تېتىتقۇ ، شېكەر ، جىياڭيو ، ھۆل كىراخمال .
تەييارلاش جەريانى :
1. لەمپۇڭنى قەنىتتەك توغرىۋالىمىز . مۇچ ، سۇڭپىياز ، زەنجىۋىل سامساقلارنى تەييار قىلىۋالىمىز .

2. مۇچ ، سۇڭپىياز ، زەنجىۋىل ، سامساقلارنى ئۇششاق توغرىۋالىمىز .

3.قازىننى ئېسىپ . قىزىتىپ ، ماي قويۇپ ، سۇڭپىياز ، زەنجىۋىل ، سامساقلارنى مەزىلىك پۇراق چىققۇچە قورۇيمىز .

4. كالا گۈش تەملىك پۇرچاق قىزىلمۇچ مۇرابباسىدىن بىر قوشۇق سېلىپ ، ئوتنى پەسەيتىپ مەزىلىك پۇراق ۋە قىزىل مېيى چىققۇچە قورۇيمىز .

5. لەمپۈڭنى سېلىپ . كۈچلۈك ئوتتا قورۇيمىز .

6.جىياڭيو ، شىكەر ، تۇزلاردىن مۇۋاپىق مىقداردا قوشۇپ ، ئازراق سۇ قويۇپ بىر ئاز قاينىتىۋالىمىز .
7.لەمپۇڭ ئازراق سۈزۈلگەندە ، كۆك ، قىزىق مۇچلارنى سېلىپ قورۇيمىز .

8. ئازراق ھۆل كىراخمال بىلەن توخۇ تەم تېتىتقۇسى سېلىپ بىر ئېلەشتۈرۈپ ئالىمىز ، تامام .

ئالاھىيدىلىكى: ئاچچىق - چۈچۈك ھەم مىزىلىك كۆڭۈلگە تەگمەيدۇ ، ئىشتىھانى ئاچىدۇ . تەييارلاشمۇ بەك ئاسان .
( نائىلە تەرجىمىسى

)