خۇرۇچى:قوي گۈشى 500گىرام، لەڭ فۇڭ200گىرام،سوڭپىياز15گىرام،قىزىل مۇچ 15گىرام، تۇز نۇۋاپىق، يېسىۋەلەك 100گىرام،
ئاچچىقسۇ9گىرام، كاۋاۋىچىن1.5گىرام، سۇ يېغى 100گىرا، پەمىدۇر 100گىرام.
تەييارلاش ئۇسۇلى: سۆڭەكلىك گۆشنى 2سانتېمىتىر چوڭلۇڭتا،قىزىلمۇچ.سوڭپىيازلارنى ئىنچىكە،سامساق ،يېسىۋەلەكلەرنى يالپاق توغرايمىز.
2>قازانغا ياغ قۇيۇپ توغرالغان گۆشنى سېلىپ قۇرۇپ سارغايتىپ،سوڭپىياز،تۇز،قىزىل مۇچ،سامساق،يېسىۋەلەك،كاۋاۋىچىن سېلىپ،بوش قۇرۇپ.قايناق سۇ قۇيمىز.ئاندىن پەس ئوتتا قاينىتىپ،پەمىدۇر،لەڭفۇڭ،قۇيۇپ ئاچچىقسۇ قۇيۇپ تەمىنى تەڭشەپ قاچىغا ئۇسىمىز.
ئەسكەرتىش:كۈپۈنچە ئائىلىلەردە لەڭفۇڭ ئورنىغا چىلانغان پىنتوزا ئىشلىتىدۇ،بۇنۇڭدا پىنتوزا ئورنىغا لەڭفۇڭ ئىشلىتىلدى.بۇنداق ئۇسۇلدا تەييارلىغاندىمۇ.مېھمانلارنىڭ ئالقىشىغا ئىرىشىدۇ.
[ بۇ يازمامەمەتجان88تەرپىدىن2011-11-27 20:07دە قايتا ]