بۇ تىما ياخشى بوپتۇ ! سۈرئەت ياخشى ماس كەپتۇ ! لىكىن ئتىش ئۇسۇللىرى تەپسىلى بولماپتۇ . ئائلىدە تورىت پىشۇر غاندا ئائىدىكى ئادەم سانىغا ئاساسەن ماتىر يا للارنى ئازايتىشقا ۋە كۆپەيتىشكە بولىدۇ. مەسلەن ..4كىشىلىك تورىت پۇشۇرۇش ئۈچۈن 10 دانە تۇخۇم 1 پىيا لە شىكەر 2يىرىم پيا لە ئۇن ....يىرىم پىيالە ماي .. .. 1 كىچىك بال قوشۇ ق سودا ... بىرخالتا سۈت قاتارلىق خۇرۇچلار نى تەييار لىۋا لىمىز ... 1 . باسقۇچتا .. تۇخۇمنى قۇرۇ ق قاچىغا چىكىمىز .. 5.6 تال ئەتراپىدا قۇرۇق چوكا بىلەن تۇخۇمنى شىكەر بىلەن شىكەر ئىرىگىچە كۆپتۈرمىز .. كۆپتۈرۈش سۈرئىتى ئاستا بوپ قا لسا تورتنىڭ كۆپۈش سۈپىتىگە تەسىر يىتىدۇ .. 2. باسقۇچتا تۇخۇم ياخشى كۆپۈپ بولغاندىن كىيىن ئۇن بىلەن سودا نى سىلىپ يەنە كۆپتۈرمىز . ئۇن كاللەك بوپ قالسا تەكشى بولغۇچە ئارلاشتۇرمىز.. 3. باسقۇچتا .. ئۇن ئارلىشىپ بولغاندىن كىيىن ماي بىلەن سۈت قۇيۇپ تەكشى ئارلاشتۇرمىز .. (ماي سۈپەتلىك ئالى دەرىجلىك ماي بولۇشى كىرەك سۇ ماي بولسا ماينى چۈچۈ تۈپ تولۇق سوۋوغاندىن كىيىن قۇيمىز) ئەگەر سىز مىۋە تەملىك تورىت پۇشۇرماقچى بولسىڭىز ئۇلكەر ماركىلىق ئۆزىڭىزياقتۇرغان مىۋە تەم پاراشۇكىنى ئشلەتسىڭىز مۇ بولدۇ . بۇنى ئشلەتكەندە تورىتتىكى غەيرى پۇراق يەنى تۇخۇم ۋەماينىڭ پۇرقىنى يوقاتقىلى بولىدۇ ..4. باسقۇچتا .. سىز بۇنى دوخۇپكىدا ياكى توك قازىنىدا پۇشۇرماقچى بولسىىڭىز ئەھۋالغا قارتا ( لىس ياكى قازاننى ) مايلاپ پىشۇرىمىز توك قازىنىدا ئۆزى ئاپتۇماتلىك ھالدا پىشۇرىدۇ دوخۇپكىدا پىشۇرسىڭىز 160 گىرادوس ئەتراپىدا 40 30 مىنۇتتا پىشىدۇ بۇنىڭدىن باشقا ئالاھىدە ئۇسۇللىرىڭىز بولسا پايدىلانسىڭىز مۇ بولىدۇ بۇلار تورتنىڭ بولكىسى ئۈستىنى بىزەشكە ئىخۋان ماركىلىق قايماق ياكى مىۋەقىيامى ياكى شارائىت بولمىسا يەنە تۇخۇمنىڭ ئىقىنى كۆپتۈرۈپ بىزىسىڭىزمۇ بولىدۇ
[ بۇ يازمايەركەندىتەرپىدىن2011-08-21 14:46دە قايتا ت ]