ماتىرىيالى:قوي گۆشى(لوق گۆش)كۆك-قىزىل لازا،قارا مور،شوخلا،سامساق،فىنتوزا،يۇمغاقسۇت.
خۇرۇچلىرى:تۇز،لاپىزا،ئاچچىقسۇ،خۇڭيۇ.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ماتىرىياللارنى سىر ياكى پىيار توغراپ،ساپلىققا سۇ ئىسىپ گۆشنى سىلىپ،
قازان قاينىغاندا كۆپۈكچىلىرىنى ئىلىۋىتىپ،تۇزسىلىپ،گۆشنىڭ پىشىشىغا،لاپىزا،سامساق،لازا،
شوخلا،سىلىپ ئاچچىقسۇ قۇيۇپ،تەمىنى تىتىپ ئازراق خۇڭيۇ قۇيۇپ قاچىغا ئىلىپ ئۈستىگە،
چانالغان يۇمغاقسۇت سىپىپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
ئالاھىدىلىكى:ھاردۇقنى چىقىرىپ،ئىشتەينى ئاچىدۇ.
رەسىمنىڭ تۇتۇق چىقىشىدىكى سەۋەپ بۇ شورپىنى ئىپتارغا تەييارلىغانلىقىم ئۈچۈن ئەتراپ كەچ بولۇپ قالغان ھەم،
رەسىمنى تىلىفۇندا تارتقان شۇڭا رەسىم ئىنىق چىقمىدى،مۇنبەرداشلارنىڭ توغرا چۈشىنىشىنى ئۈمۈد قىلىمەن
[ بۇ يازمامەمەتۋاقىتەرپىدىن2011-08-17 01:08دە قايتا ]