ئالاھىدىلىكى: رەڭگى سېرىق،كاۋاپۇرۇقى كۈچلۈك،يۇمشاق،
خۇرۇچى:كاۋا،شېكەر،ئېچىتقۇ،سۇدا،ياكى پودافىن.تۇخۇم،
ياساش ئۇسۇلى:كاۋىنى ئاقلاپ.چوڭ -چوڭ پارچىلاپ،قاسقاندا ئىزىلگۈدەك يۇمشاق پىشۇرىمىز.ئاندىن،سوۋۇتۇپ،خېمىر يۇغۇردىغان پەشقۇن،ياكى داسقا تۈكۈپ،ئۈستىگە تۇخۇم،شېكەر،ئېچىتقۇ،پودافىن قۇيۇپ قول بىلەن مۇجۇپ تەكشى ئېلەشتۈرۈپ،كاۋىنى ئۇماچ ھالىتىگە ئەكىلمىز.ئاندىن ئۈستىگە ئۇن قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ،چىڭ بوشلىغىنى ئادەتتىكى ئاشخانىلاردا ياكى ئۆيلەردە پىشۇردىغان ھورنان يەنى مومىنىڭ چىڭلىقىدەك يۇغۇرساق بۇلىدۇ.يۇغۇرلۇپ بولغان خېمىرنى پەشقۇندا ئىشلەپ تاۋلاپ،كىچىك زوۋلا ئۈزۈپ،ئالقان بىلەن ياكى كىچىك نوغۇچ بىلەن بۇشراق بېسىپ ياپلاقلاپ،ئۈستىگە چەككۈچ بىلەن بىرنى چىكىپ گۈل چىقىرىپ،لىسقا سېلىپ،دوخوپكىدا تۆۋەن تېمپېراتۇردا بولدۇرۇپ،ئاندىن يۇقىرى تېمپېراتۇردا پىشۇرساق بۇلىدۇ.
[ بۇ يازمامەمەتجان88تەرپىدىن2011-08-04 22:24دە قايتا ]