
ئاساسى ماتىريال: ئاق ئۇن ، سېرىق ماي ياكى < يېڭى قايماق > ، تۇخۇم،
قوشۇمچە خۇرۇچلار: تۇز ، يۇمغاقسۈت، غولپىياز مايسىسى، قوناق كونسىرۋاسى، سۇ
ئىشلەش ئۇسۇلى: 1- باسقۇچتا: ئۇنغا تۇخۇم چېقىىپ تۇز سېلىپ ، سۇ قۇيۇپ ئىتىنى چىڭ
قىلىپ خېمىر يۇغۇرىمىزدە چېيىغا قاندۇرۇپ ئىشلەپ تىندۇرۇپ قويىمىز، كەينىدىن
يۇمغاقسۈت ، غولپىياز مايسىسىنى پاكىزە يۇيۇپ ئۇشاق توغراپ تەييارلايمىز،
2- باسقۇچتا: تىنغان خېمىزنى چوڭراق زۇۋلا ئۈزۈپ نوغۇچ بىلەن نىپىز قىلىپ چۆپنىڭ
خېمىرىدەك يايىمىزدە ئۈستى يۈزىگە سېرىق ماينى يۇمشۇتۇپ ياكى < يېڭى قايماقنى >
تەكشى سۈرۈپ ئۈستىگە ئۇشاق توغراپ تەييارلىغان يۇمغاقسۈت بىلەن غولپىياز مايسىسىنى
تەكشى سىپىپ ، ئالدىمىز تەرەپتىن تۈرتەكلەپ يۆگەيمىزدە ئالقىنىمىز بىلەن بوش بېسىپ
يالپاقراق قىلىمىز، 3- باسقۇچتا: قوناق كونسىرىۋاسىنى سۇسىزلاندۇرۇپ تۇرمەلنىڭ
ئۇزۇنسىغا ئىككى قاتار قىپ پاتۇرۇپ تىزىپ چىقىپ قاسقانغا ئاۋايلاپ سېلىپ
ئۆيدە قىلغانلار 20 مىنۇتتىن 25 مىنۇتقىچە ، ئاشخانىدا قىلغانلار 15 مىنۇتتىن 18 مىنۇتقىچە
دۈملەپ پىشۇرىمىزدە قاسقاندىن ئېلىپ ئاۋايلاپ ئېغىزغا پاتقۇدەك توغراپ
تەخسىگە شەكىل چىقىرۇپ تىزىپ داستىخانغا ئەكەلسەك بولىدۇ،
ئەسكەرتىش: ئۆيدىكى پىشۇرۇش بىلەن ئاشخانىدا پىشۇرۇشنىڭ ۋاقىت ئۆلچىمىنىڭ
ئوخشىماسلىقىدىكى سەۋەپ < >
ئا: ئۆينىڭ قاسقىنى كىچىك، ئاشخانىنىڭ چوڭ
ب: ئاشخانىدا توكلۇق قاسقاندا پىشۇرۇدۇ
س: ئوت كۈچى ئوخشىمايدۇ
د: مۇھىت ئوخشىمايدۇ
ې: ئاشخنىنىڭ ئوچىقىغا شامال پۈدۈگۈچ قويۇلغان
بۇ تاماق يەرلىكتە ھور نان دەپمۇ ئاتىلىدۇ