ماتىرىيالى :دۇفۇدىن 300گىرام،سوڭپىيازدىن50گىرام،يۇمغاقسۈتتىن10گىرام.
خۇرۇچلىرى:تۇز،ئاقمۇچ تالقىنى،شاڭيۈ.
تەييارلاش ئۇسۇلى:سوڭپىيازنى قوناق چوڭلىقىدا دىڭ توغراپ،دۇفۇنى يالپاق چاسا شەكلىدەتوغراپ،
ساپلىققا سۇ ئىسىپ قاينىغاندا دۇفۇنى سىلىپ 3 4 مىنۇت قاينىتىپ سۇڭپىيازنى سىلىپ بىردەم قاينىتىپ.
تۇز سىلىپ تۇز تەمىنى تىتىپ تۇز تەمى كەلگەن بولسا ئازراق شاڭيۈ قۇيۇپ قاچىغا ئىلىپ ،ئۈستىگە،
يۇمغاقسۈت،ئاقمۇچ تالقىنى، سىپىپ،ئىستىمال قىلساق بولىدۇ.
ئالاھىدىلىكى:بۇ،شورپىنىڭ سۈيى سۈزۈك، ئىچىشلىك،ھاردۇقنى چىقىرىدۇ.ھەم تەييارلاش ئىنتايىن ئاسان.
مەنبە:ئۆزۈم
[ بۇ يازمامەمەتۋاقىتەرپىدىن2011-07-09 01:36دە قايتا ]