ماتېريالى : ئۇن . ئېچىتقۇ ، چوڭ ئاقبىلەك ( بەسەي ) ، مور ، ياغدا پىشۇرۇلغان پۇرچاق ئۇيما ( دوفۇ) ، پۇرچاق يىپچىسى ( فېنسى) ، غولپىياز ، زەنجىۋىل .
تەييارلاش جەريانى :
做法:
1 . ئۇنغا ئېچىتقۇ ، ئىسسىقسۇ قوشۇپ بوشراق خېمىر قىلىپ ،ئۈستىنى يېپىپ ، ئىسسىق يەردە ئوبدان بولدۇرىسىز .
2 پۇرچاق ئۇيمىنى ئۇششاق توغرايسىز ، مورنى يۇمشۇتۇپ قايناقسۇغا بېسىۋۋېتىپ ئۇششاق توغرايسىز ، پۇرچاق يىپچىسىنى قايناقسۇدا يۇمشۇتۇپ ئۇششاق توغرايسىز ، ئاق بىلەك يوپۇرمىقىنى ، غولپىياز ، زەنجىۋىلنى ئۇششاق توغرايسىز . ئۇلارنى ئارىلاشتۇرۇپ مۇۋاپىق ياغ ، تۇز ، تېتىتقۇ ، جاڭيۇ قوشۇپ تەمىنى تەڭشەپ قىيما قىلىسىز .
3 . خېمىر ئېچىغاندىن كېيىن كېسىپ ئارسىدىكى گازنى قاچۇرۋېتىپ مۇۋاپىق چوڭلۇقتا پىلتىلەپ ، ئۈزۈپ زۇۋلا قىلىپ ، ئېچىپ ئىچىگە قىيما سېلىپ تۈگىسىز .
4. تۈگۈلگەن مانتىلارنى ياغلانغان قاسقانغا تىزىپ 5 - 10 مىنۇت قويۇپ يەنە ئېچىتىسىز . ئاندىن كۈلۈك ئوتتا قايناۋاتقان قازانغا قويۇپ 15 مىنۇت بۇسلاپ ، ئوتنى ئۆچۈرۈپ يەنە 3 مىنۇت تۇرغۇزۇپ قاسقاندىن ئالىسىز ..
...... ئۇنى مەن تونۇشتۇرغان ياغمۇچقا مۇۋاپىق ئاچچىقسۇ قوشۇپ ياخشى ئارلاشتۇرۇپ تەككۈزۈپ يەيسىز . دوسلىرىڭىزغا بۇنى تەييارلاشنى ئاشپەز مۇنبىرىدىن ئۈگەندىم ، دەيسىز !
خېمىرغا تۇز سېلىنمىغاچقا قىيمىسىنىڭ تۇزىنى سەل كۈچلۈك تەڭشەيسىز ........