ماتېريالى  :  ئۇن .  ئېچىتقۇ ،  چوڭ ئاقبىلەك ( بەسەي )  ،  مور ، ياغدا  پىشۇرۇلغان  پۇرچاق ئۇيما (  دوفۇ) ،  پۇرچاق يىپچىسى ( فېنسى) ، غولپىياز ، زەنجىۋىل .
تەييارلاش  جەريانى :  
做法:
1 .  ئۇنغا  ئېچىتقۇ ، ئىسسىقسۇ  قوشۇپ  بوشراق  خېمىر  قىلىپ ،ئۈستىنى يېپىپ ،  ئىسسىق يەردە  ئوبدان  بولدۇرىسىز .
2 پۇرچاق ئۇيمىنى  ئۇششاق  توغرايسىز ، مورنى يۇمشۇتۇپ  قايناقسۇغا  بېسىۋۋېتىپ ئۇششاق  توغرايسىز ، پۇرچاق يىپچىسىنى قايناقسۇدا يۇمشۇتۇپ ئۇششاق توغرايسىز ، ئاق بىلەك  يوپۇرمىقىنى ، غولپىياز ، زەنجىۋىلنى ئۇششاق  توغرايسىز .  ئۇلارنى  ئارىلاشتۇرۇپ  مۇۋاپىق  ياغ ،  تۇز  ،  تېتىتقۇ ،  جاڭيۇ  قوشۇپ  تەمىنى  تەڭشەپ  قىيما  قىلىسىز . 
3 .  خېمىر  ئېچىغاندىن  كېيىن  كېسىپ  ئارسىدىكى  گازنى  قاچۇرۋېتىپ   مۇۋاپىق  چوڭلۇقتا  پىلتىلەپ  ، ئۈزۈپ  زۇۋلا  قىلىپ  ، ئېچىپ  ئىچىگە  قىيما  سېلىپ  تۈگىسىز . 
4.  تۈگۈلگەن  مانتىلارنى  ياغلانغان  قاسقانغا تىزىپ   5 - 10 مىنۇت  قويۇپ  يەنە  ئېچىتىسىز  .  ئاندىن  كۈلۈك  ئوتتا قايناۋاتقان  قازانغا  قويۇپ 15  مىنۇت  بۇسلاپ  ،  ئوتنى ئۆچۈرۈپ  يەنە  3  مىنۇت  تۇرغۇزۇپ  قاسقاندىن  ئالىسىز  ..
......  ئۇنى   مەن  تونۇشتۇرغان  ياغمۇچقا  مۇۋاپىق ئاچچىقسۇ  قوشۇپ  ياخشى  ئارلاشتۇرۇپ  تەككۈزۈپ  يەيسىز  .    دوسلىرىڭىزغا  بۇنى  تەييارلاشنى  ئاشپەز  مۇنبىرىدىن  ئۈگەندىم ،  دەيسىز !
خېمىرغا  تۇز  سېلىنمىغاچقا  قىيمىسىنىڭ  تۇزىنى  سەل  كۈچلۈك  تەڭشەيسىز  ........