قىرىن دۈملىمىسى
ئاساسلىق ماتىرياللىرى: خام قىرىن بىردانە،قوينىڭ كاللا پاقالچاقلىرى بىرتو،قوي گۆشىنىڭ ئۇستىخانلىق گۆشى بىر كىلىوگرام.
تەم خۇرۇچلىرى:تۇزمىۋاپق مىقتاردا،ئاقمۇچ بىر بال قوشۇ ق، زەنجىۋىل سۇيى ، سامسا ق.
قورۇش ئۇسۇلى:ئالدى بىلەن قوي قىرىنىنى پاكىزە يۇيۇپ تەييارلىۋالىمىز ، ئاندىن ئۈكلەپ پاكىزلانغان كاللا -پاقالچاقنى پاكىزە چايقىۋىتىپ
كاللىنىڭ چىشىنى چىقىپ ،بەزلىرىنى ئىلىۋىتىپ يۇقۇرى بىسىملىق قازانغا سىلىپ 25 مىنۇت ئەتراپىدا بىلىنەر -بىلىنمەس پىشۇرۇپ
ئىلىۋالىمىز.قازاندىكى شورپىنى توكۇۋىتىپ سوغۇق سۇ قۇيۇپ كوك ياڭاق چوڭلۇقتا چاناپ تەييارلىۋالغان گۆشنى يۇقۇرى بىسىملىق قازانغا سىلىپ 10 منۇت ئەتراپىدا
پىشۇرۇپ ئىلىۋالىمىز.ئاندىن يۇيۇپ تەييارلانغان خام قىرىن ئىچىگە كاللىنى ئىككى يىنىغا 2 دىن پاقالچاقنى سىلىپ ئاندىن پىشۇرۇلغان قوي گۆشىنى سىلىپ ئاق شورپىدىن بىر چۈمۈچ
قۇيۇپ تۇز ،ئاقمۇچ زەنجىۋىل سۈتى، سامساق قاتارلىقلارنى سىلىپ تۇز -تەمىنى تىتىپ{قىرىن چوقۇم ساق بولىشى پەقەت بىر تەرىپىدە ئىغىزى بولۇشى توشۇك بولماسلىقى كىرەك}ئىغىزىنى چوكا ياكى ئۇچلانغان مەزمۇت ياغاچ بىلەن ھالقىسىمان ئىتىپ مەزمۇت يىپ بىلەن چىڭ چىگىپ يۇقىرى بىسىملىق قازانغا سىلىپ 3-5 مىنۇتقىچە پىشۇرۇپ ئاندىن تەخسىگە ئىلىپ قىززىق پىتى ئوتتۇرسىدىن پىچاق بىلەن يارىدىغان بولساق مىزلىك ھىدى دىماققا ئۇرۇلۇپ ئىشتەينى باشقىچىلا ئىچىۋىتىدۇ.
تەييار بولغان سەينى مىھمانلار غا ئىچىق ساقمۇ بولىدۇ.
ئەسكەرتىش؛بۇقورۇما تەبىئىي يىيىشلىك مىللىچە خاسلىققا ئىگە بولۇپ ئوزۇقلۇق مىقتارى ئالاھىدە يۇقىرى.
مەلۇم سەۋەپلەر تۈپەيلى سۈرەت يوللىيالمىدىم كەڭ تورداش لارنىڭ توغرا چۈشىنىشىنى ئۇمىد قىلىمەن.
[ بۇ يازماشاھ تائامتەرپىدىن2011-06-29 01:06دە قايتا ]