ماتىرىيالى:كالاگۆشى،سەۋزە،سوڭپىياز،قارامور،كۆك قىزىل لازا.
خۇرۇچلىرى:تۇز،تىتىتقۇ،سىڭجاڭ سۈيى،كىراخمال،تۇخۇم ئىقى\ سىڭجاڭ سوقمىسى،جاڭيۇ،شىكەر،سامساق،ئاچچىقسۇ،شاڭيۇ،خۇڭيۇ.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ماتىرىيالارنىڭ ھەممىسىنى سىرشەكلىدە توغرايمىز.ئارقىدىن گۆشنى تۇز،تىتىتقۇ،سىڭجاڭ سۈيى،كىراخمال،تۇخۇم
ئىقى بىلەن دەملەندۈرۈپ زالە قىلىمىز. ساپلىقتا ئازراق ماي قالدۇرۇپ مايغا سوڭپىياز،سىڭجاڭ سوقمىسى سىلىپ كەينىدىن،
سەۋزە،مور،لازا سىلىپ داغلايمىز ئارقىدىن گۆشنى سىلىپ جاڭيۇ،شىكەر،سامساق،ئچچىقسۇ،شاڭيۈ،قۇيۇپ 3 4 ئۆرۈپ تەخسىگە ئالساق،
بولىدۇ. تامام
بۇقورىما رىتسىپى مەكتەپتە ئۈگەنگەنلىرىمگە ئاساسەن يىزىلدى.
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-06-22 21:42دە قايتا تەھ ]