ماتىرىيالى:توشقان 1.5كىلوگىرام،سوڭپىياز،لازا،سامساق،ياپىلاق فىنتوزا مۇۋاپىق مىقداردا.
خۇرۇچلىرى:شىكەر،تۇز،زەنجىۋىل يالپىقى، جاڭيۇ,دورا ھاراق( لىياۋجۇ)،لاپىزا،شوخلاقىيامى،دۇبەنجاڭ،
خاجاۋ،باجاۋ،جەنلازا،ئاچچىقسۇ،تىتىتقۇ،سۇ ماي.
تەييارلاش ئۇسۇلى:سوڭپىيازنى ئۇزۇن دىڭ تۇغراپ ،لازىنى3قىرلىق توغراپ سامساقنى يالپاق توغراپ،
فىنتوزىنى قايناققا چىلاپ يۇمشىتىپ ،توشقاننى پارچە (كىۋەر) چاناپ سۇدا بىر قاتار پۇشۇرۋالىمىز.كىيىن
ساپلىققا ماي قۇيۇپ شىكەرنى سىلىپ چىچەكلىتىپ چانالغان توشقاننى سىلىپ3 4 ئۆرۈپ باجاۋ،
خۇاجاۋ،جەن لازا،جاڭيۇ،لاپىزا،شوخلاقىيامى،قىزىلمۇچ پۇرچاق مۇرابباسى (دۇبەنجاڭ(،زەنجىۋىل يالپىقى،تۇز سىلىپ ئازراق تاڭ تۇزبىرىپ.
قاينىتىپ ياپىلاق فىنتوزا سوڭپىياز،لازا،سامساق سىلىپ ئاچچىقسۇ،تىتىتقۇ،سىلىپ تەمنى تىتىپ سۇماي قۇيۇپ پاقىرتىپ
ئىلىپ بىرىمىز.
بۇقورىما رىتسىپى مەكتەپتە ئۈگەنگەنلىرىمگە ئاساسەن يىزىلدى
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-06-21 12:18دە قايتا تەھ ]