ماتىرىيالى:تۇخۇم 3تال كۆك پۇرچاقتىن 100گىرام كۆك ، قىزىل لازا بىرتالدىن.
خۇرۇچلىرى:تۇز،تىتىتقۇ،ئاچچىقسۇ، سامساق.
تەييارلاش ئۇسۇلى: تۇخۇمنى قاچىغاچىقىپ ئازراق تۇز ئارلاشتۇرۇپ قوچۇپ تەييارلىۋالىمىز.
ئاندىن.لازىنى قەلەمچە قىلىپ توغرىۋالىمىز،پۇرچاقنى سۇدابىرقاتار پۇشۇرۋالىمىز
قازانغا ماي قۇيۇپ تەييارلىۋالغان تۇخۇمنى سىلىپ قورۇپ ،كەينىدىن،
پۇرچاقنى سىلىپ3 4 ئۆرۈپ سامساق سىىلىپ يەنە ئۆرۈپ لازىنى سىلىپ يەنە 3 4 ئۆرۈپ،
ئازراق ئاچچىقسۇ،تىتىتقۇ،تۇز،قۇيۇپ قورۇپ تۇز تەمىنى تىتىپ تەمى كەلگەن بولسا،
تەخسىگە ئۇسسۇپ ئستىمال قىلساق بولىدۇ .
بۇ ئۆزۈمنىڭ ئىجادىيتى
[ بۇ يازمامەمەتۋاقىتەرپىدىن2011-06-20 15:44دە قايتا ]