شاھ تائامنىڭ ۋاقتى چىققۇچە مەن يوللاپ قويدۇم ، پايدىلىنارسىز .........
ماتېريالى : بېلىق ، تۇز ، غولپىياز ، زەنجىۋىل توغرالمىسى ، ئاچچىقسۇ ، تۇخۇم ، تېتىتقۇ ، ئۇن . كاۋاۋىچىن تۇز ئارلاشمىسى بېلىقنى پاكىز تازلاپ يۇيۇپ ، پارچە چانايسىز ئۇنىڭغا تۇز ، ئاچچىقسۇ ، تېتىتقۇ ، غولپىياز ، زەنجىۋىل توغرالمىسىنى سېلىپ يېرىم سائەت تەم كىرگۈزىسىز ،
تۇخۇمغا ئۇن قوشۇپ ئارلاشتۇرۇپ ئو،ەچ قىلىپ ، بېلىق پارچىلىرىنى مىلەيسىز
قازانغا جىق ياغ قۇيۇپ قىززىغاندا بېلىق پارچىلىرىنى سېلىپ ساغارتىپ پىشۇرۇپ سۈزۈپ ئالىسىز
ياغنىڭ ھارارىتىنى تېخىمۇ يۇقۇرى كۆتۈرۈپ قايتا سېلىپ سىرتىنى چۈرۈك قىلىپ پىشۇرۇپ ئۈستىگە كاۋاۋىچىن تۇز ئارلاشمىسى چېچىپ قويىسىز ....