}خۇرچى {
بۇغداي ئۇنى ياكى بۇغداي كېپىكى ،ئاش تۇزى، سۇ .
}تەييارلاش ئۇسۇلى{
ھەر 50 كلوگىرام بۇغداي ئۇنىغا 150 گىرام ئاش تۇزى ،25 كىلوگىرام سۇ كېتىدۇ ،
ئالدى بىلەن خېمىرنى يۇغۇرۇپ ، 20 مىنۇت تىندۇرۇپ ، ئاندىن سۇدا مىجىپ چايقايمىز ،سۇغا خېمىرنىڭ خۇددى سۈتكە ئوخشاش شىرىسى چىقىدۇ ، بۇنىڭدا ئوپكە قۇيساقمۇ ، لەمپۇڭ قىلساقمۇ بولىدۇ ، قايتا -قايتا مىجىپ چايقاپ ئۇن سۈيىنى پاكىز چىقىرىۋىتىمىز ، سۇ سۈزۈلگەندە ، سۇس سېرىق رەڭلىك شىلىم ھالەتتىكى خام ئاق گۆش شەكىللىنىدۇ، ئۇنى قاسقانغا سېلىپ ھور بىلەن پىشۇرساق بۇلۇتسىمان ئاق گۆشكە ئايلىنىدۇ .
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-05-11 11:38دە قايتا تەھ ]