خانىم -قىزلار .....بىدە چىققاندىن بېرى بىدە چۆچىرىسى ۋە باشقا بىدىدە ئەتكەن تاماقلارنى يەپ يەنە بىدىدە نىمە ئەتسەم بۇلار دەپ خىيال قىلىپ باقتىڭلارمۇ؟ مەن تۈنۈگۈن شۇ مەقسەتتە بۇ تور بەتىنىمۇ ئارلاپ بىىدىدە ئەتكەن تاماقلارنىڭ كۆپ ئەمەسىلىكىنى ھىس قلىدىم دە،ئۈزۈم بىر بىدىدە سۇغۇق سەي تەييارلاپ باقاي دەپ قلىسام خىلى ئوخشاپتۇ، تەپسىلاتىنى دەپ بىرەي ، مۇنبەردىكى ئۇستاملارنىڭ بولمىغان جايلىرىغا قارىتا تېخىمۇ ياخشى يول كۆرسىتىشىنى ئۈمۈت قىلىمەن.
ئالدى بىلەن قازانغا ئازراق تۇز سىلۋېىتىپ ،ئۈستگە بىدىنى سىلىپ بوشراق پۇشۇرۋالدىم ، (بىدە قايناتقان سۇنى تۈكۈۋەتمەي يولدىشىم بىلەن بىر پىيالىدىن ئىچۋەتتۇق)ئۇنى سۈزۈپ قۇيدۇم ، قازاننى پاكىزلاپ بىر چۈمۈچ ياغ قۇيۇپ چوڭراق بىر باش پىىيازنى ياغدا تەكشى سارغايتىپ ھىلىقى سۇغۇتۇپ قويغان بىدىگە تەكشى ئارلاشتۇرۇپ ئاندىن ئازراق ئاچچىقسۇ ۋە شياڭيۇ قۇيۇپ يەنە ئارلاشتۇرۇپ تەييارلىدىم ھەم يۇمشاق گىردە بىلەن يىدۇق ،مىنىڭچە خېىلى ئوخشاپتۇ....ئىشقلىپ ئۈزۈم رازى بولدۇم ........يولدىشىم تىخى بۇ سەيگە « بازراردىن ئەكىردۇق گىردە ،ئۇنىڭغا قۇشۇپ يىدۇق بىدە »دەپ قۇشاق قۇشۇپ قويدى ..............



سلەرنىڭ يەنە باشقا بىدىدە قلىغان يىمەكلىك تەييارلاش ئۇسۇلڭلار بارمۇ ،ئايمىغايسىزلەر............