hantagri illikdunya.biz sohpat
ھۇزۇر
دەرىجىسى : چولپان ئەزا


UID نۇمۇرى : 2254
نادىر تېما : 0
يازما سانى : 352
شۆھرىتى: 3530 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3600 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 375 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 200(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-19
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

1.ھۈممەل چاي-ئۇيغۇرلادا ھۈممەلچاي دەپ ئاتىلدىغان چاي تۈرىمۇ با.بۇ كۆپۇنچە قىش كۇنلىرى ئىچىلىدۇ.بۇنىڭ ئالاھلىگى بەدەننى ئىسسىق تۇتىدۇ بەدەنگە قۇۋۋەت بۇلىدۇ.بۇ مۇنداق ياسىلىدۇ:ئالدى بىلەن قارا چاي قېنىق دەملىندۇ،دەملەنگەن چاينىڭ شامىسى ئىلىپ تاشلىندۇ،ئىككنجى قەدەمدە قازانغا كۆيدۇرۇلگەن قۇيرۇق ياغ قۇيۇلىدۇ ياغ قىززىغاندىن كىيىن ياغقا ئۇن سېلىپ سۇس ئۇتتا ئۇزاق قۇرۇلىدۇ،ئۇن قۇرۇلۇپ سارغايغاندىن كىيىن ئۇنىڭغا تەييارلاپ قۇيۇلغان چاي قۇيۇلىدۇ ئاندىن سۇس ئۇتتا قاينىتىلدۇ.ئۇنىڭ قۇيۇق سۇيۇقلىقى ئۇماچتەك بۇلغاندا ئاندىن قاچىلارغا ئۇسۇپ داستىخانغا كەلتۇرۇلدۇ،بۇنىڭغا نان چىلاپ ئىچىلىدۇ.
2.زاڭ-بۇ تاماق بەزى جايلاردا (جوتاڭ)دەپمۇ ئاتىلىدۇ.ئۇيغۇر خەلىقى بۇلۇپ دىھقانلا قىش كۇنلىرى بەدەننى ئىسسىق تۇتىدۇ دەپ بۇ تاماقنى ئىتىپ يەيدۇ.بۇ تاماقنىڭ ئىتىلىشى مۇنداق:قۇناق ئۇنى قازاندا قايناۋاتقان قايناقسۇغا چىلىندۇ.نۇغۇچ بىلەن داۋاملىق ئىلەشتۇرۇپ تۇرۇلىدۇ.قۇيۇلغاندىن كىيىن قاچىلارغا ئۇسۇلىدۇ.ئۇنىڭ ئۇستىگە ئالدىن تەييارلانغان سۇلۇق ھەم ئاچچىق-چۇچۇك سەي سىلىنىپ ئىستىمال قىلىندۇ.ئۇماچمۇ زاڭنىڭ بىر تۇرى بۇلۇپ زاڭغا قارىغاندا سۇيۇقراق بۇلىدۇ.قۇرىغان سەي سىلىش ھاجەت قىلىنمايدۇ.
3.كۆجە-ئۇيغۇر خەلىقى ياخشى كۆردىغان مەززىلىك تاماقلارنىڭ بىرى.ئۇنىڭغا كۆكباش قۇناق ئاساسلىق خۇرۇچ قىلىنغاچقا ئۇنى ئىشتىھياجىڭىزغا قاراپ ئىتىپ يىسىڭىز بۇلىدۇ.كۆجە ناھايتى سىڭىشلىق تاماق بۇلۇپ ھەرقانداق ئادەمگە ئىغىر كەلمەيدۇ.ئۇنىڭدىن سۈت تەمى تېتپ تۇرىدۇ ئىچكەندىن كىيىن ئادەمنىڭ مەيدىسى يەڭگىللىك ھېس قىلىدۇ.
كۆجە مۇنداق ئىتىلىدۇ: ئاۋال يىتەرلىك مىقتاردا پاكىز سۇيۇلغان كۆكباش قۇناقتىن تەييارلاپ دېنىنى كاساڭغا مەدىكى قالغىچە قېرىپ چۇشۇرۇپ يۇمشاق سۇقىمىز.سۇقمىغا ئازراق سۇ سېپىپ تىرىپى بىلەن سۈتنى ئايرىيمىز،كىيىن گۆش،چامغۇر سىلىپ قاينىتىلغان شۇرپىغا ئايرىلغان داننى سىلىپ بىردەم قاينېتىمىز ئاندىن قايناۋاتقان قازانغا قۇناق سۈتىنى ئاز ئازدىن قۇيۇپ مالتىلاپ پىشۇرمىز.دىققەت قىلشقا تېگىشلىك ئىش شۇكى.ئەگەر كۆكباش سۈتى بىراقلا كۆپ قۇيۇلۇپ كەتسە ياكى ياخشى مالتىلاپ بىرەلمىسە سۈت بىلەن دان ئارلاشماي كۆجە بۇزۇلىدۇ.كۆجە پىشاي دىگەندە ئازراق يۇمغاق سۈت سىلۋىتىشنى ئۇنتۇپ قالماڭ.كۆجىنى يۇقارقىدەك ئەتكەندىن باشقا يەنە قۇرۇپ ئېتىشكىمۇ بۇلىدۇ.كۆجنى ئاپتۇنۇم رايۇنىمىزنىڭ زەرەپشان دەرياسى بۇيلىرىدىكى دۇلان ئائىلىردە ناھايتى ئۇخشۇتۇپ ئېتەلەيدۇ.
كىچىك ۋاقىتلىرىمىزدا ئانىمىز ئۇخشۇتۇپ ئىتىپ بىرتى.شۇ يىللارنى ئەسلەپ قالدىم
تېما تەستىقلىغۇچى : axtuzi
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-04-15, 11:12

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( ھۇزۇر )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+30(axtuzi) ياخشى   ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-15 12:27 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ھۇزۇر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    56tori
    ئىپپارخان
    دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


    UID نۇمۇرى : 2733
    نادىر تېما : 1
    يازما سانى : 252
    شۆھرىتى: 2540 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 2741 دوللار
    تۆھپە: 0 ھەسسە
    ياخشى باھا: 265 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 33(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-30
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-07-03
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    زاڭنى قۇيۇقلاشقاندا بىر ئاز سۇس ئوتتا دۈملەپ پىشۇرمىسىڭىز خام قالارمىكىن ،مەن ئادەتتە شۇنداق قىلمەن  بۇنى مۇمام ئۈگتۈپ قويغان
    xukran
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-16 11:30 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئىپپارخان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ساغلام يىمەكلىك ساغلام ھايات
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا