ئاچچىق-چۈچۈك ئىنچىكەياڭيۇ قورىمىسى
خۇرۇچلىرى:يوغان ياڭيۇدىن ئىككى باش،قىزىل-كۆكمۇچ بىر غوزەكتىن،سۇ ماي،ئاق شورپا ،غولپىياز بىر تۈپ،زەنجىۋىل گىرام،سامساق،تۇز،ئاقمۇچ،تېتىتقۇ،توخۇ تەم جەۋھىرى ،ئاچچىقسۇ،يۇمشىتىپ چانالغان قىزىلمۇچ،قىزىلمۇچ مېيى كۆك قىزىل گىلاس مۇۋاپىق مىقداردا.
تەييارلاش ئۇسۇلى:ياڭيۇنى ئاقلاپ يۇيۇپ ئىنچىكە قىلىپ مۇچلارنىمۇ ئوخشاش ئىنچىكە توغراپ سوغۇق سۇغا چىلاپ تەييار قىلىۋالىمى،قازانغا سۇ قۇيۇپ قاينىغاندا ياڭيۇنى سىلىپ چالا پىشۇرۇپ سۈزۈۋالىمىز.قازانغا ئازىراق ماي قۇيۇپ چۈچۈگەندە،ئۇششاق توغرالغان سامساق،زەنجىۋىل،غولپىيازلارنى سېلىپ قورۇپ،مەزىلىك پۇراق چىققاندا چانالغان قىزىلمۇچ سىلىپ ئازىراق قورۇپ چالا پىشقان ياڭيۇ،مۇچلارنى سېلىپ ئارىلاشتۇرۇپ تۇز،ئاقمۇچ،تېتىتقۇ،توخۇ تەم جەۋھىرى ھەم ئاچچىقسۇدىن مۇۋاپىق سىلىپ تەمنى تەڭشەپ ئازىراق ئاق شورپا قۇيۇپ قىزىلمۇچ مېيىدىن تېمىتىپ قىزىل،كۆك گىلاس بىلەن بېزىلگەن تەخسىگە ئۇسسىڭىز تەييار بولىدۇ.
مەنبە شىنجاڭ ئەنئەنىۋى قورىمىلىرى
[ بۇ يازماaxtuziتەرپىدىن2011-04-11 10:49دە قايتا تەھ ]