يەرلىك توخۇھورنان قورىمىسى (土鸡焖花卷)
ماتىريالى:ئويدەباققان تۇخۇدىن بىردانە،چوڭراق ياڭيۇ بىر دانە،سۇيېغى غولپىياز،كوك-قىزىلمۇچ،سامساڭ
تەم خۇرۇچلىرى:تۇز،كاۋۋاۋىچىن،زەنجىۋىل،قاقىلە،شاكال بەدىيان،ئارپىدىيان،لاچىندانە،قۇزاقداچىن،يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،پەمىدۇرقىيامى،ئاق شېكەر،ئۇچلۇق قاقمۇچ،
قۇشۇمچە:پۇرچاق بوتقىسى،قىزىلمۇچ قىيامى،شاڭلاجاڭ
تەييارلاش ئۇسۇلى:ياڭاق چوڭلىقىدا ھورناندىن12دانە(ئىھتىياجقاقاراپ)تەييارلايمىز توخۇنى ياڭاق چوڭلىقىدا پارچىلاپ تەييارلايمىز،ياڭيونىىمۇ ئوخشاش چوڭلىقتاتوغرايمىز،تەم خۇرۇچلارنى بىر قاچىغا مۇۋاپىق تەڭشەپ تەييارلىۋالىمىز، غولپىياز،كوك-قىزىلمۇچلارنى ئات قۇلاق شەكىلدە توغراپ تەييارلىۋالىمىز،
قورۇش ئۇسۇلى:قازانغا بىرچۇمۇچ ياغ قۇيۇپ ئوتتۇرچۇمۇچتىن ئازراق ئاق شېكەرسېلىپ تەكشى ئارلاشتۇرۇپ كۇپۇكچىلەر پەيدا بولغاندا توخۇنى سېلىپ قورۇيمىز
ئاندىن يۇمشىتىلغان قىزىلمۇچ،پەمىدۇرقىيامى سېلىپ(قۇشۇمچە:پۇرچاق بوتقىسى،قىزىلمۇچ قىيامى،شاڭلاجاڭ)قورۇپ،تەيارلانغان تەم خۇرۇچلارنى سېلىپ ئالتەچۇمۇچ ئەتىراپىدا سۇقۇيۇپ بوش ئوتتا 30مىنۇت ئەتىراپىدا قاينىتىپ ئاندىن ياڭيونى سېلىپ قاينىتىمىز(يۇقىرى بېسىملىق قازاندا 10مىنۇت قاينىتىپ ئاندىن ياڭيونى سېلىپ 4مىنۇت قاينىتىپ)پىشقاندا تۇز تەمىنى تېتىپ تەخسىگە ئالىمىز قازانغا ياغ قۇيۇپ قىزىغاندا ھورناننى سېلىپ سارغايتىپ سۇزىۋېلىپ تەخسىنىڭ چورىسىگە رەتلىك تىزىپ مىھمانلارنىڭ ئالدىغا ئېلىپ چىقسىڭىز بۇلىدۇ .
مەنبە ئاشپەز تورى بۇ قۇرۇما پەقەت ئاشپەز تورىغىلاخاس