hantagri illikdunya.biz sohpat
ئەلنەزەر
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2348
نادىر تېما : 6
يازما سانى : 184
شۆھرىتى: 1980 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2381 دوللار
تۆھپە: 10 ھەسسە
ياخشى باھا: 350 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 54(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-02-19
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-04
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

تەييار چۆپنى ئىلمىي ئىستىمال قىلىڭ
تەييار چۆپنىڭ ئاساسلىق ماتىرىيالى بۇغداي ئۇنى، ماي ۋە ھەر خىل خۇرۇچلار بولۇپ، ئۇنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى مايدا پىشۇرۇلغان نان بىلەن قورۇما ئارىلىقىدا بولىدۇ . ئادەتتە ئۇنىڭ ئىسسىقلىق ۋە ماي مىقدارى ھور نان بىلەن گۈرۈچ تامىقىدىن سەل يۇقۇرى.
ئادەتتە تەييار چۆپنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى مۇۋاپىق ئەمەس، ئۇنى تاماق ئورنىدا ئىستىمال قىلىشقا بولمايدۇ ، دەپ قارىلىدۇ. شۇڭا، ئۇنى ئىستىمال قىلغاندا تۆۋەندىكى تۆت نۇقتىغا ئەھمىيەت بېرىشكە توغرا كېلىدۇ.
1. تەييار چۆپنى ئامال بار كەچلىك تاماق ئورنىدا ياكى تۈنىگەن ۋاقىتلاردا قۇرساق تويغۇزۇش ئۈچۈن ئىستىمال قىلماسلىق كېرەك. چۈنكى بۇنداق ۋاقىتتا ئادەمنىڭ مايلىق يىمەكلىكلەرگە بولغان ئېھتىياجى ئانچە يۇقۇرى بولمايدۇ.
2. ئەگەر تەييار چۆپنى تاماق ئورنىدا يىيىشكە توغرا كەلسە ، ئۇنىڭغا مۇۋاپىق كۆكتات،مىۋە - چىۋە ،تۇخۇم ۋە پۇرچاق تۈرىدىكى يىمەكلىكلەرنى قوشۇپ يىيىش كېرەك.
3. تەييار چۆپنىڭ شورپىسىدا ماي، تۇز مىقدارى كۆپ بولىدۇ، ئامال بار ئاز ئىستىمال قىلىش كېرەك.
4. ئەگەر چۈشتە تەييار چۆپ ئىستېمال قىلىشقا توغرا كەلسە ، كەچلىك غىزادا مايلىق يىمەكلىك يىمەسلىك، كۆكتات ، مىۋە - چىۋە ۋە باشقا يېنىك تاماقلارنى ئىستىمال قىلىش كېرەك
مەنبە ئۇيغۇر QQ مۇنبىرى
تېما تەستىقلىغۇچى : شاھ تائام
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-04-09, 17:55

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( ئەلنەزەر )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-10 01:44 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئەلنەزەر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
گۈلىرەيھان
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2505
نادىر تېما : 2
يازما سانى : 234
شۆھرىتى: 2380 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2379 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 250 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 41(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-09
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-06-10
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

تەييار چۆپنى كۆپ يىگەندە جىگەرنىڭ خىزمىتى توسقۇنلۇققا ئۇچراپ ئىغىر بولغاندا جىگەر راكىنى پەيدا قىلىدىكەن.  مىنىڭ بىر ئوغۇل ساۋاقدىشىم تەييار چۆپكە بەك ئامراق ئىدى. رەھمەتلىك ................  بىز ئوقۇش پۈتتۈرۈپ بىر يىلدىن كىيىن جىگەر راكى بىلەن تۈگەپ كەتتى. 4 يىل ئالىي مەكتەپتە ئوقۇپ...............كىيىن ئۇقساق ئاشۇ كىسەل ئەڭ ئاۋال تەييار چۆپ يىيىشتىن باشلىنىپدىكەن . ئاتا- ئانىسى ئۇنىڭ ھوجرىسىدىن تەييار چۆپنىڭ بىكار بولغان قاپلىرىدىن خىلى كۆپنى تىپىپتۇ.  بەك ئامراق بولغاچقا ئوغۇرلۇقچە يەپتىكەن. رىسقى شۇنچىلىك ئىكەن . ياتقان يىرى جەننەتتە بولسۇن.

سىلەرمۇ يىمەڭلا، كارخانىچىلار پۇل تىپىش ئۈچۈن ئېلان بىرىپ، خۇددى تاس قالىدۇ تەييار چۆپ ئۆلۈك ئادەمنى تىرىلدۈرىدۇ دىگىلى، نۇمۇس قىلمىسا شۇنداقمۇ دەيدۇ.
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-10 23:21 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلىرەيھان ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ساغلام يىمەكلىك ساغلام ھايات
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا