hantagri illikdunya.biz sohpat
axtuzi
باينىڭ  ياتقۇسى  كەلمەيدۇ ، گاداينىڭ  قوپ ..

دەرىجىسى : مۇنبەرباشقۇرغۇچى


UID نۇمۇرى : 64
نادىر تېما : 36
يازما سانى : 2763
شۆھرىتى: 214748364 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 2147483647 دوللار
تۆھپە: 2147483647 ھەسسە
ياخشى باھا: 8388607 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 808(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2009-02-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-24
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

شېڭ چوۋ

جاڭ يۇ

لاۋ چو
          
    
         جاڭيۇنى  شىمالى  جوڭگولۇقلار  جاڭيۇ  دەيدۇ ،  جەنۇپلۇقلا  لاۋچو  ۋە  شېڭچوۋ دەپ  ئاتايدۇ .  بۇنىڭدىكى   چوۋ  دىگەن  ئىلغىۋېلىش   دېگەن  مەنىنى  ئىپادىلەيدۇ .  شۇنىڭ  بىلەن  ئىككىگە ئايرىلىغان .  لاۋ چو  جاڭيۇغا  شېكەر  رېڭى  قوشۇپ  رەڭگى قېنىقلاشتۇرۇپ  تەييارلانغان .  شېڭچونىڭ  رەڭگى  سۇس بولىدۇ . لېكىن  تۇزلۇق  تەمى  لاۋ چو نىڭكىدىن كۈچلۈك  بولىدۇ . قىسقىچە  ئېيىتقاندا  لاۋ چو  رەڭ  پەيدا  قىلىشقا  ئىشلىتىلسە  شېڭچوۋ  مەززىلىك  تەمنى  كۈچەيتىش ئۈچۈن  ئىشلىتىلىدۇ.
شېڭچوۋ  ئادەتتىكى  قورۇمىلارنى  قورۇغاندا  ئىشلىتىلىدۇ ،  لاۋ چو   قىزارتىپ  قاينىتىلىدىغان  قورۇ مىلارغا  ئىشلىتىلىدۇ .
شېڭچوۋ  ( جاڭيۇ )  سېرىق پۇرچاق ،  ئۇن ، تۇز  قاتارلىقلارنى  خام ئەشيا قىلىپ  ئېچىتىپ  تەييارلىنىدۇ .     بۇنىڭغا  شېكەر  رېڭىنى  قوشۇش  ئارقىلىق  لاۋ  چو  تەييار قىلىنىدۇ .
[ بۇ يازماشەخلاتەرپىدىن2011-04-09 23:11دە قايتا تەھر ]
چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-09 22:51 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( axtuzi ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

56tori
ئازاپ

دەرىجىسى : ئاشپەز ئۇستام


UID نۇمۇرى : 897
نادىر تېما : 19
يازما سانى : 242
شۆھرىتى: 2985 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 3590 دوللار
تۆھپە: 23 ھەسسە
ياخشى باھا: 391 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 67(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-08-07
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-08-16
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

Re:جاڭيۇ ،  شېڭ چوۇ  ، لاو چوۇ  لارنىڭ .ئىتىش ئۇسۇلى ئاچچىقسۇ بىلەن .ئوخشاش ئاچچىقسۇ چۇچۈمەل جاڭيۇ بولسا تۇزلۇق.  جاڭيۇن بولسا سېرىق پۇرچاقنى ئېچىتىش ئارقىلى ئىتىدىكەن مەن خەنزۇ لەردىن سۇرۇغان  ئېچىتىش ئۇسۇلى ئاچچىسۇ بىلەن ئوخشاش
ھالال-ھارام مەسىلىسىگە كەلسەك مەيلى پاكىز نەرسىلەردىن قىلغان بولسۇن كۆپ ئستىمال قىلسا ئادەمنى مەس قىلسىلام ھەممىسى ھارام
udum
چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-12 16:52 |

 ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( ئازاپ ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » تەم خۇرۇچلار,كوكتاتلار بىلەن تۇنۇشۇش
ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا