
ماتېريالى : 2.5 كلو كېلىدىغان ئوتخور بېلىق ( ساۋيۇ ) بىر دانە .
تۇز ، پەمىدۇر شىرنىسى ، شېكەر ، ئاچچىقسۇ ، تۇخۇم ، كراخمال
تەييارلاش ئۇسۇلى :
1. بېلىقنى پاكىز تازلاپ ، ئىككى يېنىدىكى گۆشىنى يانتۇ توغراش ئۇسۇلى بىلەن قۇيرۇقتىن باشقا قارىدا ھەر 8 سانتا ئارلىقنى شىلىپ چوڭ ياپراقچىلايسىز ياپراقچىلار بېلىقنىڭ تېنىدىن ئاجرىماسلىقى لازىم . ئاندىن قاچا بىلەن قىيىپ ئىنچىكە قىلىپ تىلىملايسىز ، ئۇنىڭغا تۇز سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ بېسىپ قويغاندىن كېيىن ، تۇخۇم سۈركەپ ، قۇرۇق كراخمال غا بېسىپ ھەر بىر قېتىنى ئاچىسىز ئ
2. قازانغا قىق ياغ قۇيۇپ 6 ئۈلۈش قىززىغاندا بېلىقنىىڭ قۇيرۇقىدىن تۇتۇپ بېشىنى تۆۋەنگە قىلىپ ياغقا سېلىپ ھەر بىر قاتلىرىنى ئېچىلدۇرۇپ داغلايسىز ، سارغايغاندىن كېيىن سۈزىۋېلىپ تەخسىگە قويىسىز .
3. قازانغا ئاز ياغ قۇيۇپ ، پەمىدۇر شىرنىسىنى سېلىپ پەز ئوتتا ياغلىۋالغاندىن كېيىن تۇز ، ئاچچىقسۇ ، شېكەر سېلىپ تەمىنى تەڭشەپ ، مۇۋاپىق ھۆلكراخمال بېرىپ ، پاقىرتىش يېغى قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ پاقىرتىپ بېلىقنىڭ ئۈستىگە تەكشى قۇيىسىز .
ئالاھىدىلىكى : شەكلى شىر يايىسىشا ئوخشاش ، رەڭگى قىزغۇچ كۆرۈنىشى چىرايلىق ، تەمى تاتلىق ، تۇزلۇق ، چۈچىمەل بولىدۇ .