قىزارتىپ دۈملەنگەن قوۋۇرغا
ماتېريالى : قوي قوۋۇرغىسى ، پىياز ، ، تۇز، قاقىلە بىر دانە ، ئاق تۇرما ،. سەۋزە ، ئاپىدىيان ، شاكالبەدران ، خۇبۇي يوپۇرماق ، كاۋاۋىچىن ، زەنجىۋىل ، غولپىياز قاتارلىقلار .
1


قوۋۇرغىنى پارچە - پارچە چاناپ قازانغا سېلىپ سۇ قۇيۇپ ، دورا دەرمەكلەرنى سېلىپ كۈچلۈك ئوتتا قاينىتىپ ، پەس ئوتتا ئادەتتىكى قازان بولسا 2 سائەت ، يۇقۇرى بېسىملىق قازان بولسا يېرىم سائەت قاينىتىسىز.

بۇ ۋاقىتتا تۇرما، سەۋزە ، پىيازلارنى چوڭ پارچە قىلىپ توغراپ قويىسىز .
4

گۆش چالا پىشقاندا تۇرۇپ سەۋزە ، پىيازلارنى سالىسىز

- گۆش يۇمشاق پىشقاندىن كېيىن سامساق ، قىزىلمۇچلارنى سالىسىز
6
يەنە بىر قازانغا ياغ قۇيۇپ ، قىززىغاندىن كېيىن كاۋاۋىچىن ، قىزىلمۇچ، سامساقلارنى سېلىپ قورۇپ ، قوۋۇرغىنى سېلىپ چۆكىدەك شورپا قۇيۇپ ، جاڭيۇ ، تۇز سېلىپ 5 مىنۇت دۈملەيسىز .- 7

8
9
ئالاھىدىلىك : رەڭگى قىزىل ، گۆشى يۇمشاق ، دارى - دەرمان تەمى پۇرىقى كۈچلۈك ، يىيىشلىك قۇۋۋەتلىك بولدىۇ !