ماتېريالى :
ماتېريالى گۈرۈچ چۆپى ، پۇرچاق ئۈندۈرمىسى ، پۇرچاق ئۇيما قېقى ( دو فۇ قېقى ) ، تۇز، جاڭيۇ ، تېتىتقۇ
تەييارلاش ئۇسۇلى 1. گۈرۈچ چۆپىنى قازانغا سېلىپ قاينىتىپ چالا پىشۇرۋېلىپ سۈزىۋالىسىز 2. قازاننى قىززىتىپ گۈرۈچ چۆپىنى سېلىپ تېز قورۇپ سۈيىنى قۇرۇتۇپ جاڭيۇ ، تۇز ، تېتىتقۇ سېلىلىپ تەمىنى تەڭشەپ ئالسىڭىز بولىدۇ !
گۈرۈچ چۆپىنى پىشۇرۋېلىپ گۆش نى ياغ بىلەن قورۇپ سېلىپ يىسىمۇ بولىدۇ