oznur.cn vip
سەمەندەر
دەرىجىسى : ئوت يۈرەك


UID نۇمۇرى : 2598
نادىر تېما : 1
يازما سانى : 48
شۆھرىتى: 500 كىشلىك
مۇنبەرپۇلى: 970 دوللار
تۆھپە: 0 ھەسسە
ياخشى باھا: 58 نومۇر
توردىكى ۋاقتى : 21(سائەت)
تىزىملاتقان ۋاقىت:2011-03-18
ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-11
خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

           ئاشخانىدىكى ئەخلەت چېلەكلىرىمىز كۆكتاتلارنىڭ يۇپۇرماقلىرى ، مېۋە شۆپۈكلىرى بىلەن توشۇپ كېتىدۇ. بىز بۇ نەرسىلەرنى ئەخلەت ، دەپ تاشلىۋېتىمىز . مەسىلەن ،كەرەپشىنىڭ يۇپۇرمىقىنى يېگىلى بولمايدۇ، يېسىۋىلەكنىڭ يۇپۇرمىقى ياخشى ئەمەس، تاتلىقبەرەڭگىنىڭ پوستىنى سويۇۋەتمىسە بەك سەت كۆرۈنۈپ قالىدۇ، دېگەندەك بىر قاتار پەتىۋالىرىمىز بار. ئەمەلىيەتتە كۆكتاتلارنى مۇشۇنداق تازىلاش ئاتا - بوۋىلىرىمىزدىن قالغان ئادەت بولغاچقا ، بىز مۇشۇنىڭغا كۆنۈپ كەتكەن . ئەمما بۇنىڭ بىلەن تەڭ بىز ئېھتىياجلىق بولغان ئوزۇقلۇقنىڭ نابۇت بولۇۋاتقانلىقىنى بىلمەيمىز .
         كەرەپشىنى مىسالغا ئالساق ، كەرەپشىنىڭ يۇپۇرمىقى يۇمشاق ۋە قىرتاق ، غولىدەك يېيىشلىك ئەمەس. كەرەپشىنىڭ يەنە قان تەركىبىدىكى ياغنى تۆۋەنلىتىش رولى بار، يوپۇرمىقىنىڭ ئوزۇقلۇق قىممىتى ناھايىتى يۇقىرى . ئۇزۇقشۇناسلارنىڭ تەكشۈرۇشىچە، كەرەپشىنىڭ يۇپۇرمىقىدا 10خىلدىن ئارتۇق ماددا بولۇپ ، بۇنىڭ ئىچىدە كاروتىن كەرەپشىنىڭ غولىغا قارىغاندا يۇپۇرمىقىدا 88 ھەسسە ، ۋىتامىن س 13 ھەسسە ، ۋىتامىن 1ب 17ھەسسە ، ئاقسىل 11ھەسسە، كالتىسىي ئىككى ھەسسىدىن كۆپرەك ئىكەن. يېسىۋىلەكنىڭ يۇپۇرمىقىنىڭ سىرتقى قىسمىدىكى كاروتىننىڭ قويۇقلۇقى ئاق يېرىگە قارىغاندا نەچچە ئون ھەسسە ، ۋىتامىن س مۇ نەچچە ئون ھەسسە كۆپ ئىكەن . تاتلىقبەرەڭگىنىڭ پوستىدا مول مىقتاردا ئوكسىدلىنىشقا قارشى تۇرغۇچى تەركىبلەر ۋە يېمەكلىك تالالىرى بولۇپ ، بۇلار راكنىڭ ئالدىنى ئېلىشتا ناھايىتى ياخشى ئۈنۈمگە ئىگە ئىكەن . ئۇنىڭدىن باشقا ، پېدىگەن، شوخلا، ئالما ۋە تاۋۇزلارنىڭ پوستىنىڭ ئۇزۇقلۇق قىممىتى ناھايىتى يۇقىرى بولۇپ ، بۇلارنىڭ تەركىبىدىكى ھەرخىل ماددىلار ئادەتتە بىز ئېھتىياجلىق بولغان ئوزۇقلۇق ماددىلاردۇر. شۇڭا ، كۆكتات يۇپۇرمىقى ۋە مېۋە -چېۋىلەرنىڭ پوستىدىن ئۈنۈملۈك پايدىلىنىشنى بىلىۋىلىڭ.

                                                  - ساغلاملىقىڭىز - بايلىقىڭىز ناملىق كىتابتىن.
تېما تەستىقلىغۇچى : شاھ تائام
تەستىقلانغان ۋاقىت : 2011-04-07, 10:02

تېمىنى تەۋسىيە قىلىڭ:   

( سەمەندەر )-يوللىغان بۇتىمىنى   دوستىڭىزغا يوللىسىڭىز بىر تۆھپە قوشۇلۇپ ،دەرىجىڭىز تېز ئۆسىدۇ
بۇ يازمىنىڭ يېقىنقى باھالىنىش ئەھۋالى :
  • مۇنبەرپۇلى:+20(axtuzi) ياخشى   ..
  • چوققا [باش يازما] ۋاقتى : 2011-04-07 17:58 | ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( سەمەندەر ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    گۈلقەنىت
    كۈڭۈلنىڭ كەينىگە كىرمەڭ كۈڭۈل ھەرجايغا باشلايدۇ ..

    دەرىجىسى : ئالىي ئەزا


    UID نۇمۇرى : 737
    نادىر تېما : 10
    يازما سانى : 2344
    شۆھرىتى: 25385 كىشلىك
    مۇنبەرپۇلى: 36810 دوللار
    تۆھپە: 123 ھەسسە
    ياخشى باھا: 2605 نومۇر
    توردىكى ۋاقتى : 892(سائەت)
    تىزىملاتقان ۋاقىت:2010-07-07
    ئاخىرقى كىرگىنى:2011-12-16
    خەت چوڭلىقى : كىچىك نورمال چوڭ

    ===============مۇنبەر كۆرگەندە تېما ئىنكاس يېزىشنى ئۇنۇتماڭ=================

    مەن رەيخاننىڭ دىگىنىنى قوللايمەن ، مەنمۇ  7يىلنىڭ ئالدىدا بىر خەنزۇچە ماتىريالدىن مىۋىلەرنىڭ پوستىنىڭ ئۇزۇقلۇق قىممىتىنىڭ نەيىتى يۇقىرلىقىنى ئاڭلىغان ، لىكىن باغۋەنچىلىك كەسپىدە ئۇقۇپ كەلگەن  بىر دوستۇم ماڭا  مىۋە چىۋە  دىگەندەك  نەرسىلەرنى ياخشى ئاينىشى ۋە قۇرۇت يەپكەتمەسلىكى ئۈچۈن  نۇرغۇن خېمىيۋى ئۇغۇتلارنى ئىشلىتىدىلدىغانلىقىنى  بۇلارنىڭ مىۋىلەرنىڭ پوستى بىلەن بىۋاستە ئۇچۇرشۇدىغانلىقى  نايىتى دىققەت  قىلمىسا  ھەتتا  ھاياتلىققا خەۋىپ يىتىدىغانلىقىنى ئېيىتقان  ،،،،،،،،،،،،،،،،  ئامال بار دىققەت قىلغان ياخشى  
    ئۈزىمىزنىڭ بېغىدا  پىشۇرغان  نەرسىلەر بولسىغۇ  قوقماي يەۋىرەمىز  پوستى بىلەن  كىچىكىمىزدە  يېزىدىكى تۇققانلارنىڭ ئۈيىگە بارساق  مىۋىلەرنىڭ پوستىنى ئېلىۋېتىش ئەمەس  ئالما نەشپۈت دىگەندەكلەرنى  ئۈزۈپلا  چاپاننىڭ ئالدىغا بىر ئېيتىۋېتىپلا يەۋىرەتتۇق  ،
    ھازىر دىققەت قىلمىساق بولمايدۇ
    چوققا [1 - قەۋەت] ۋاقتى : 2011-04-07 20:24 |

     ======== ئاشپەز مۇنبىرىگە باسقان قەدىمىڭىزگە مەرھابا ========

    ئۈستىدىكى مەزمۇن ئاشپەز ئەزاسى ( گۈلقەنىت ) نىڭ شەخسى كۆز قارىشىغا ۋەكىللىك قىلىدۇ. 

    كۆرۈلگەن تېما خاتىرىسى كۆرۈلگەن سەھىپە خاتىرىسى
    ئاشپەز مۇنازىرە مۇنبىرى » ئائىلىدە پىچىنە-پىرەنىك تەييارلاش
    ئۇيغۇرچە كۇنۇپكا


    '; ShowAd(); /**/