
ماتېريالى : ئوتخور بېلىق ( ساۋ يۇ ) بىر نەپەر 1 كلو ئەتراپىدا
دورا دەرمەكلەر : تۇز ، تۇخۇم ، تېتىتقۇ ، قۇرۇق كراخمال ، ھۆلۆراخمال ، پەمىدۇر قىيامى ، شېكەر ، ئاچچىقسۇ ، غولپىياز ، زەنجىۋىل ، سۇ يېغى
تەييارلاش ئۇسۇلى :

بېلىقنى پاكىز تازلاپ ، يۇيۇ]پ باش قىسمىنى كېسىۋېتىسىز

تەن قىسمىنى قۇيرۇقىنى ئۈزىۋەتمەي تۇرۇپ دۈمبە تەرەپتىن پىچاق بىلەن شۈلۈپ گۆشىنى چىقىرۋالىسىز

بېلىق تېرىسىنى دۈشىگە قارىتىپ ، ئىچى تەرىپىگە تېرىگە يەتكۈزۈپ چەيدو ئىچى چىقىرىسىز رەسىمدىكىدەك .

ئانسىن تۇز ، تېتىتقۇ ، غولپىياز ، زەنجىۋىل بىلەن تەم كىرگۈزۈپ تۇىۇمغا چىلايسىز

تۇخۇمىنى سىرىپ چىقىرۋېتىپ ، قۇرۇق ئۇنغا بېسىپ قات - قېتىنى قۇرۇق كراخمالغا مىلەپ تۇرۇپ ئاچىسىز .

كراخمالنى قېقىۋېتىپ ، قىززىق ياغقا چىلاپ ساغارتىپ پىشۇرىسىز ، بېشىنىمۇ پىشۇرىسىز ،

بېلىق پىشقاندىن كېيىن تەخسىگە تىزىپ تىيىن شەكلىگە كەلتۈرۈپ قويىسىز ، ساپلىققا ئاز ياغ قۇيۇپ پەمىدۇر قيىيامىنى سېلىپ بوش ئوتتا قورۇپ ، ئاچچىقسۇ ، شېكەر قۇيۇپ تاتلىق چۈچۈك تەڭشەپ ، قاينىغاندىن كېيىن بىراز ھۆلكراخمال سېلىپ قويۇلدۇرۇپ ، ماي قۇيۇپ ئارلاشتۇرۇپ بېلىقنىڭ ئۈستىگە قۇيۇپ بېرىسىز .

پىشتى يەيسىز ، دوسلىرىڭىزغا ئېسىل قورۇما ئاشپەز مۇنبىرىدە باركەن ، دەيسىز !