ماتىرىيالى :
\پاخلاننىڭ پىشۇرۇلغان بېشى بىر دانە ، باش پىياز ، بىر باش ، كاۋۋىچىن ، سامساق بەش چىش ، ئۇۋاق قىزىل مۇچ ، يېرىم چۈمۈچ سۇ مېيى ،
تەييارلىنىشى :
باش گۆشىنى سۈڭىكىدىن ئاجىرتىۋىلىپ ، نېپىز ياپراقچە توغرايمىز ،پىيازنى يالپاغداپ، سامساقنى چانىۋالىمىز ، ئۇۋاق قىزىل مۇچتىن ئېھتىياجىمىزغا يارىشا ئىشلىتىمىز ،باش گۆشىنىڭ ئۈستىگە پىياز ،قىزىل مۇچ ئۇنى ، كاۋىۋىچىن ، سامساق چانالمىلىرىنى سالىمىز ، ئاندىن سۇيېغىنى چۈچۈتۈپ سامساقنىڭ تۆپىدىن قۇيىمىز ، بۇ چاغدا سامساق پاراسلاپ مېزلىك پۇراق چىقىدۇ ،ئاندىن ئاچچىقسۇ تۈزلىرىنى تەڭشەپ ئىستىمال قىلساق بولىدۇ .
ئالاھىدىلىكى ، يىيىشلىك ، قوساق تويىدۇ ،
